Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internete pagarsėjusios moters nuomotą butą padegęs vyras išgirdo teismo nuosprendį

Panevėžio rajono gyventojas V. Š. pripažintas kaltu dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Už tai, kad įmetęs degančią petardą į butą, kuriame tuo metu gyveno socialiniuose tinkluose pagarsėjusi moteris, sukėlė gaisrą, kaltinamajam skirta arešto bausmė.
Įvykio vietoje
Ugniagesiai (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

V. Š. butą, kurį nuomavosi socialiniuose tinkluose aktyviai besireiškianti moteris, padegė 2023 metų gruodžio vakarą. Į buto duris paskambinęs vyras palaukė, kol nuomininkė jas atidarys ir metė į vidų uždegtą petardą. Buto koridoriuje kilus gaisrui apdegė medinės grindys ir durys, o padegėjas pabėgo.

Atvykusiems policijos pareigūnams buto nuomininkė įvardijo, kad gaisrą sukėlė taip pat socialiniuose tinkluose populiarumo siekiantis V. Š. Jos teigimu, šis vyras jau ne kartą anksčiau bandė su ja susitikti.

Dėl gaisro moteris teigė turtinės žalos nepatyrusi, nes jos daiktai nenukentėjo. Buto šeimininkas patirtus nuostolius įvertino 1415 eurų, tačiau civilinio ieškinio šioje byloje jis nereiškė, nes kreipėsi į teismą civilinio proceso tvarka dėl patirtų nuostolių prisiteisimo iš buvusios nuomininkės už, savininko teigimu, suniokotą visą butą.

Prokuroro teigimu, kaltinamasis savo kaltę pripažino, tačiau teigė nemanęs, kad kils gaisras, jis esą tiesiog norėjo pasijuokti iš šio buto gyventojos, nes ji per savo tiesiogines transliacijas viename socialiniame tinkle buvo jį pažeminusi.

Bylą išnagrinėję Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmai spalio 9 d. V. Š. pripažino kaltu ir, subendrinę, skyrė jam 30 parų arešto bausmę, kurią jis privalės atlikti Kalėjimų departamento Šiaulių kalėjime.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant