Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interpolas paskelbė buvusį mylimąjį gyvą sudeginti norėjusios N.Jakelaitienės paiešką

5,5 metų kalėti nuteista Neringa Jakelaitienė yra dingusi iš Lietuvos – šalies teisėsauga buvo priversta kreiptis pagalbos į Interpolą.
Neringa Jakelaitienė
Neringa Jakelaitienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

N.Jakelaitienė yra pripažinta kalta dėl pasikėsinimo nužudyti ją palikusį mylimąjį kitų asmenų gyvybei pavojingu būdu. Tačiau moteris paspruko iš šalies – Interpolas paskelbė jos paiešką. „Lietuvos rytas“ penktadienį rašo, kad, manoma, ji galėjo pasislėpti Didžiojoje Britanijoje.

Interpolo nuotr./Neringa Jakelaitienė
Interpolo nuotr./Neringa Jakelaitienė

Mylimajam keršijo benzinu ir ugnimi

2006-ųjų kovo 4-osios, šeštadienio, rytą, Neringa Jakelaitienė nuvyko prie buvusio savo mylimojo namų Vytauto gatvėje Palangoje, iš anksto parengusi kraują stingdantį planą. Už tai, kad keturiasdešimtmetis vyras nepripažino kūdikio tėvystės ir apskritai ją metė, moteris nutarė sudeginti jį gyvą.

Užsilipusi ant verandos stogelio N.Jakelaitienė pravėrė langą ir pliūkštelėjo ant vyriškio benzino, prilaistė degaus skysčio ir patalpoje. Įžiebta ugnis bematant išplito. Liepsnų apimtas vyras puolė į vonią gesintis, lakstė po kambarį bandydamas užgesinti gaisrą. Vyras apdegė daugiau nei pusę (52 proc.) kūno, po gydymų liko ryškūs randai.

Lietuvos apeliaciniam teismui palangiškė skundė jai nepalankų 2012 m. gegužės 18 d. Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį, kuriuo ji už pasikėsinimą itin žiauriai nužudyti vyrą yra nuteista kalėti 5,5 metų. Be to, iš palangiškės nukentėjusiajam priteista 60 tūkst. litų neturtinės žalos kompensacija, dar 8 950 litų nuteistoji privalo sumokėti už jo gydymą Valstybinei ligonių kasai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Neringa Jakelaitienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Neringa Jakelaitienė

N.Jakelaitienė kaltės niekada nepripažino, bylą visada vadindavo sufabrikuota, aršiai gynėsi ir Apeliaciniame teisme.

Tačiau aukštesnės instancijos teisėjų kolegijos nuomone, N.Jakelaitienės kaltė padarius jai inkriminuotą nusikaltimą įrodyta pirmosios instancijos teismo nuosprendyje aptartais įrodymais. Nuosprendis paliktas galioti.

N.Venckienės gerbėja

N.Jakelaitienė 2013 m. balandžio pradžioje sukėlė psichozę Seime, kai parlamentarai sprendė klausimą dėl Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės.

N.Jakelaitienė, apsipylusi ašaromis ėmė anglų kalba šaukti, kad ją ir N.Venckienę Lietuvoje kankina. „Aš dviejų vaikų mama“, – čiupdama mažametį berniuką už rankos klykė moteris. Ji aiškino Lietuvoje esanti kankinama taip pat, kaip N.Venckienė. „Jei mane nužudys, jūs tai žinosite“, – rėkė ji.

Specialistai yra pripažinę, kad ši Palangos gyventoja gali valdytis, suprasti savo veiksmus ir už juos atsakyti.

VIDEO: Įsiutę Neringos Venckienės rėmėjai rėkauja Seime

2014 metų birželį Seimas per apkaltą panaikino N.Venckienės mandatą. Prieš tai buvusi teisėja dingo iš Lietuvos, buvo paskelbta jos paieška. Manoma, kad ji slapstosi JAV. Šios šalies Teisingumo departamentas yra priėmęs Lietuvos prašymą dėl eksparlamentarės ekstradicijos.

N.Venckienei yra pareikšta įtarimų pagal dvylika Baudžiamojo kodekso straipsnių, pagrindiniai įtarimai – dėl neteisėto informacijos apie privatų asmenų gyvenimą rinkimo, jos viešinimo, teismo įžeidimo, teismo sprendimų perduoti brolio Drąsiaus Kedžio dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei nevykdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas