Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Bauskės į Vokietiją važiavęs latvis teigia tą dieną negėręs, bet įpūtė 3,27 promilės alkoholio

Lietuvoje įkliuvusiam Latvijos piliečiui iškeltos iškart dvi bylos. Blaiviai situaciją įvertinęs užsienietis dėkojo pareigūnams ir teisėjui, kad sąžiningai jį nubaudė ir davė gerą pamoką ateičiai.
Ribojamas eismas
Ribojamas eismas

Naujienų portalas 15min.lt prieš trejetą savaičių rašė, kad kovo 24 d. apie 18.49 val., Panevėžio rajono Ūtos kaime, sustabdžius automobilį „Mazda 323“, kurį vairavo Latvijos Respublikos pilietis Guntis Kaspardenas (gimęs 1960 m.), gyvenantis Rundalėje, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo neblaivus, girtumas – 3,27 promilės alkoholio) Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos biuro Magistralinių kelių priežiūros būrio patruliams siūlė 200 eurų kyšį.

Penktadienį Panevėžio miesto apylinkės teisme latviui paskelbti verdiktai abiejose jam iškeltose bylose.

Baudžiamojoje byloje už bandymą papirkti Lietuvos pareigūnus teisėjas Vytautas Krikščiūnas skyrė užsieniečiui 10 MGL (1 300 litų) baudą. Atsižvelgus į tai, kad latvis po sulaikymo 48 val. blaivėsi areštinėje, o viena už grotų praleista para pažeidėjo naudai vertinama 2 MGL, bauda jam sumažėjo iki 820 litų.

Itin humaniškai G.Kaspardenas nubaustas ir administracinio teisės pažeidimo (ATP) byloje už vairavimą neblaiviam. Jam skirta tik 2 100 litų bauda, o vairuotojo pažymėjimas atimtas tik 2 metams.

Lietuvos ATP kodekse numatoma, kad vairuotojams, kuriems nustatomas sunkus girtumas, gresia bauda iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu iki trejų metų.

Latvis aiškino, kad kelionės dieną negėrė nė lašo. Tačiau prieš tai dvi paras...

Skirdamas minimalią nuobaudą teisėjas atsižvelgė į tai, kad vairuotojas visiškai pripažino savo padarytus pažeidimus ir nuoširdžiai dėl jų gailėjosi. Maža to, „kominis vairavimas“ jau atsirūgo latviui darbe – jis buvo išmestas.

Suprasdamas, kad galėjo būti nubaustas ir dar griežčiau, latvis po nutarimo ir nuosprendžio paskelbimų dėkojo teisėjui už geranoriškumą. G.Kaspardenas puikiai suprato ir tai, kad jo neblaivus turas po Europą (vyras išvyko iš Bauskės ir ketino pasiekti Vokietiją) galėjo baigtis kur kas liūdniau.

Užsienietis džiaugėsi ir tuo, kad 2 100 litų baudą teismas leido jam sumokėti dalimis, kas mėnesį pervedant į Lietuvos biudžetą po 210 litų.

Beje, latvis aiškino, kad kelionės dieną negėrė nė lašo. Tačiau prieš tai dvi paras gėrė be perstojo. Kelių erelį sustabdžiusiems pareigūnams vyras iš pradžių nepasirodė mirtinai girtas. Tačiau nuo jo sklido baisus alkoholio tvaikas. Policijos dėmesį latvio „Mazda“ tąsyk patraukė dėl vinguriavimo važiuojamojoje dalyje. Apskritai jo reakcija nuo trijų promilių alkoholio buvo labai sulėtėjusi.

Teisės vairuoti atėmimas G.Kaspardenui galioja tiek Lietuvos, tiek Latvijos, tiek visos Europos Sąjungos teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito