Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš kaimynės pavogusi 4 mobiliuosius telefonus ir piniginę ukmergiškė 55 paras turės praleisti areštinėje

Teismas vasario mėnesį kaimynės butą apvogusiai ukmergiškei paskyrė bausmę – 55 paras areštinėje, praneša Ukmergės rajono apylinkės teismas.
Areštinė
Areštinė / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Ukmergė Vagystė

Gegužės 29 d. Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjas Rinaldas Adamonis paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinamoji D.V. (gim. 1976) įsibrovė į patalpas ir pagrobė svetimą turtą: 2012 m. vasario 16 d. apie 16.00 val. kaltinamoji D.V., būdama gyvenamojo namo, esančio adresu Vilniaus g. 5-5, Ukmergė, laiptinėje, pastebėjusi B.M. priklausančio buto praviras duris, įsibrovė į patalpų vidų, kur iš virtuvės slapta pagrobė 4 mobilaus ryšio telefonus, piniginę su joje buvusiais pinigais ir dvi banko mokėjimo korteles. Viso pagrobė įvairių materialinių vertybių už 815 Lt.

Kaltinamoji teigia, kad būdama laiptinėje, priėjusi prie buto durų, pamatė, kad kambaryje miega jos pažįstama B.M. su sugyventiniu, o virtuvėje ant stalo guli 4 mobilaus ryšio telefonai bei piniginė. Jai kilo sumanymas pavogti šiuos daiktus. Užėjusi į butą, virtuvėje nuo stalo paėmė telefonus, piniginę ir parėjo į namus. Du pavogtus mobilaus ryšio telefonus ji su E.V. pridavė į mobilaus ryšio telefonų supirktuvę, esančią parduotuvės „Maxima“ patalpose.

Gautus pinigus ji išleido cigaretėms ir maistui. Vieną mobilaus ryšio telefoną ji kartu su E.V. pardavė pažįstamam A.G. Tuo tarpu dar vieną pavogtą mobilaus ryšio telefoną vykusių išgertuvių metu sudaužė jos draugas E.D. Piniginėje rastas banko korteles kitą dieną po vagystės ji vakare nunešė ir užkišo už B.M. buto durų, norėdama jas grąžinti. Pasinaudoti banko kortelėmis ji neketino ir to nedarė.

Teismas nusprendė D.V. pripažinti kalta padarius nusikaltimą ir nuteisti areštu 55 paroms, arešto bausmę atliekant areštinėje.

Daiktinius įrodymus – piniginę, 3 mobilaus ryšio telefonus, šių telefonų dėžutes ir telefonų įsigijimo dokumentus, teismo baudžiamajam įsakymui įsiteisėjus, grąžinti jų teisėtai savininkei-nukentėjusiajai B.M. Kadangi piniginė ir trys mobilaus ryšio telefonai buvo sugrąžinti nukentėjusiajai, ji dėl vieno pavogto ir negrąžinto mobilaus ryšio telefono ir piniginėje buvusių 50 litų pretenzijų D.V. neturi ir civilinio ieškinio baudžiamojoje byloje atsisakė.

Kaltinamoji, nesutikdama su arešto bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, per keturiolika dienų nuo šio dokumento gavimo dienos turi teisę paduoti teismui, surašiusiam tą teismo baudžiamąjį įsakymą, prašymą, reikalaudama surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Jei kaltinamoji šia teise nepasinaudoja, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir vykdomas LR BPK nustatyta tvarka. Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai