Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Kuršėnų nuotekų siurblinės į Ventos upę po lietaus kelias valandas plūdo fekalijos

LNK žinios praneša apie ekologinę nelaimę Kuršėnuose. Lietaus vanduo perpildė nuotekų siurblinę, per jos viršų kelias valandas tekėjęs vanduo su fekalijomis pateko tiesiai į Ventos upę. Žmonės sako, kad turės praeiti nemažai laiko, kol jie vėl išdrįs lipti į vandenį.
Nuotekų dumblas
Nuotekų dumblas (archyvo nuotrauka) / BFL/Ingridos Žilėnaitės nuotr.

Pasak LNK pranešimo, nosį riečianti smarvė ir didele srove iš nuotekų siurblinės nuo kalno, tiesiai į Ventos upę, besiveržiančios nuotekos – tokį vaizdą išvydo Kuršėnuose gyvenanti Alma Valančiūnienė. Ryte moteris darbavosi darže ir išgirdo šniokštimą.

„Labai išsigandau, tuoj nubėgau pažiūrėt. Matau, ką matau... Bandėm skambinti visoms tarnyboms, kad atvyktų išjungtų, nes matom, kad jau visas vanduo su fekalijom bėga į mūsų gimtą upę Ventą, o visi žinom, kad ji įteka į Baltijos jūrą“, – LNK žinioms sakė Kuršėnų gyventoja A.Valančiūnienė.

Avarinės darbuotojai į ekologinės nelaimės vietą atvyko tik po poros valandų. Jie sustabdė nuotekų tekėjimą, tačiau darbininkams išvykus, po dvidešimties minučių fekalijos ir vėl išsiveržė.

Gyventojai stebisi, kaip praėjusį rudenį Europos sąjungos lėšomis įrengtoje siurblinėje galėjo kažkas sugesti ir sukelti tokią nelaimę. Upę teršiančiomis nuotėkomis kuršėniškiai skundžiasi po kiekvieno didesnio lietaus.

„Tai aš taip ir girdėjau, kad vandens ir lietaus nuotekos visos yra suvestos kartu į kanalizacijos siurblinę, tačiau to patvirtinti negaliu, čia gali atsakyti tik vandentiekis, kurie prižiūri“, – sakė A.Valančiūnienė.

Įmonės „Kuršėnų vandenys“ budintis darbuotojas susiklosčiusią situaciją komentuoti atsisakė, neva jis vienas yra teritorijoje ir negali palikti darbo vietos.

Kiek laiko tiksliai į upę bėgo nuotekos su fekalijomis ir ar buvo iškviesti aplinkosaugininkai, kurie turi įvertinti gamtai padarytą žalą, jis taip pat atsakyti negalėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas