Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 23 /2020 07 24

Rastas pabėgęs COVID-19 pacientas: NVSC ieško keleivių, vykusių autobusu Kaunas–Kapčiamiestis–Druskininkai

Iš ligoninės Kaune ketvirtadienį pasišalinęs koronavirusu užsikrėtęs vyras tą pačią dieną sulaikytas Lazdijų rajone, ties Straigių kaimu, pranešė Alytaus apskrities policija. Visuomenės sveikatos centras atskleidžia bėglio maršrutą ir ragina susirūpinti tiek autobuso keleivius, tiek pakeleivingų mašinų ekipažus, turėjusius kontaktą su pacientu D.Armaliu.
Domininkas Armalis
Domininkas Armalis / Alytaus VPK nuotr.

Jis iš Kauno klinikinės ligoninės pabėgo per palatos, kurioje gulėjo, langą.

Ligoninės atstovo teigimu, pacientas simptomų nejautė, todėl rengtasi jį išleisti izoliuotis į Abromiškių reabilitacijos ligoninę.

Iš pradžių bėglys pastebėtas Seirijų miestelyje, o apie 16 val. jis buvo sulaikytas einantis pėsčias Straigių gyvenvietės pakraštyje.

Policijos bendruomenės ir piliečių vardu Alytaus apskrities VPK dėkoja visiems, kurie aktyviai dalinosi informacija ir padėjo surasti ieškomą asmenį.

Kaip pirmadienį pranešama policijos suvestinėje, surastas vyras pristatytas į Abromiškių reabilitacijos ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukelto pavojaus kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga. Už šį pažeidimą asmuo gali būti baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

NVSC prašo susisiekti

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) prašo galimai kontaktavusiųjų su šiuo žmogumi susisiekti su NVSC specialistais telefonu 8 618 79984 (darbo valandomis).

NVSC turimais duomenimis, žmogus kurį laiką gyveno gatvėje, todėl galėjo bendrauti su įvairiais žmonėmis. Tam, kad būtų galima užkirsti kelią infekcijos išplitimui, būtina operatyviai nustatyti galimus kontaktus, dėl to prašoma visų žmonių susitelkimo ir pilietiškumo šioje
situacijoje.

Nuo liepos 17 d. iki liepos 20 d. COVID-19 užsikrėtusysis, remiantis surinktais duomenimis, gyveno gatvėje, galimai prie Palemono g. (Petrašiūnų seniūnija, Kaunas).

Liepos 20 d. apie 10-12 val. Piliakalnio g., ties 12A namu prie Kauno
geležinkelio stoties, asmeniui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba
(GMP). Atvykus GMP, ekipažo teigimu, asmenį prie automobilio atlydėjo
kiti du asmenys, buvę kartu su juo.

Liepos 23 d. apie 10-11 val. asmuo lankėsi Medicinos banke (Donelaičio g. 76, Kaunas).

Liepos 23 d. apie 13.10 val. asmuo iš Kauno autobusų stoties vyko autobusu maršrutu Kaunas – Kapčiamiestis – Druskininkai.

Liepos 23 d. 15-16 val. asmuo iš Seirijų važiavo pakeleivingais automobiliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito