Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš senolės pinigus išviliojusio recidyvisto dosjė – vien užsienyje teistas 18 kartų

Už sukčiavimą ir policijos pareigūno vardo pasisavinimą 32-ejų metų pataisos namuose bausmę atliekančiam Mantui Pilyponiui Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai penktadienį priimtu nuosprendžiu skyrė 10 mėnesių laisvės atėmimo. Subendrinus su kitu nuosprendžiu neatlikta bausmės dalimi, jaunas vyras už grotų iš viso praleis dvejus metus ir 2 mėnesius.
Telefoninis sukčius
Telefoninis sukčius/ Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas, M.Pilyponis nuteistas už tai, kad veikdamas bendrininkų grupėje kartu su nenustatytu asmeniu, tam nenustatytam asmeniui 2021 metų gruodžio 20 dieną apie 16 valandą paskambinus nukentėjusiajai telefonu, melagingai prisistačius policijos pareigūnu K.S. ir pateikus melagingą informaciją apie galimai padirbtus jos turimus pinigus, suklaidino nukentėjusiąją ir įtikino pinigus perduoti tariamam pareigūnui.

Tuo metu kaltinamasis, vykdydamas nenustatytų asmenų nurodymus, atvyko į jos butą, esantį Kaune, prisistatė policijos pareigūnu S.J., taip pasisavino valstybės tarnautojo vardą ir atliko neteisėtus veiksmus – paėmė iš nukentėjusiosios 525 eurus ir iš buto pasišalino.

M.Pilyponis savo kaltę pripažino, teismui paaiškino, kad jam reikėjo pinigų, todėl jis ir sutiko tai padaryti.

Skambinantis asmuo pasakė, kad jis galės pasiimti pusę sumos iš paimtų pinigų.

Buto duris, anot kaltinamojo, atidarė senyvo amžiaus moteris, jis prisistatė policijos pareigūnu S.J. Tuomet pasakęs moteriai, kad nori patikrinti pinigus, ar jie nėra padirbti.

Skiriant bausmę kaltinamajam, teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė du nesunkius nusikaltimus, prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi, nusikalstamas veikas padarė dar iki 2022 metų sausio 21 dienos, balandžio 8 dienos ir 14 dienų, liepos 1 ir 13 dienų nuosprendžių priėmimo.

Tačiau tiek minėtais nuosprendžiai, tiek ir praeityje yra teistas už turtinio pobūdžio nusikalstamas veikas, tarp jų – ir apysunkį bei nesunkų nusikalstamus nuosavybei.

3 kartus jam buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės, taip pat 18 kartų teistas užsienyje, administracine tvarka baustas 32 kartus, baudų nemoka.

„Be to, kaltinamasis nusikalstamas veikas daro pastoviai, nepraėjus dideliam laiko tarpui, kas atskleidžia, kad kaltinamojo propaguojamas gyvenimo būdas prasilenkia su baudžiamojo įstatymo numatytais imperatyvais, jis savo elgesio teigiama linkme nekoreguoja, akivaizdu, kad jo daromi nusikaltimai nebuvo atsitiktiniai ar nulemti nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių“, – skirdamas laisvės atėmimo bausmę motyvavo teismas.

Kaltinamajam skirta galutinė subendrinta 2-ejų metų 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas