Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš treniruotės vykęs Šiaulių policininkas padėjo sulaikyti neblaivią vairuotoją

Iš treniruotės vykęs Šiaulių policininkas padėjo kolegoms sulaikyti neblaivią vairuotoją.
Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjas Šarūnas Kulevičius (policijos nuotrauka).
Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjas Šarūnas Kulevičius (policijos nuotrauka).

Kaip penktadienį paskelbė Šiaulių apskrities policija, lapkričio 28-osios vakare po treniruotės namo važiavęs Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjas Šarūnas Kulevičius nuo tragiškų pasekmių išgelbėjo neblaivią šiaulietę, jos vairuojamą automobilį ir kitus šios vairuotojos kelyje pasitaikiusius eismo dalyvius.

Tik šiais metais į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato gretas įsiliejęs jaunas pareigūnas, tebetęsiantis savo sportinę karjerą krepšinio komandoje „Delikatesas“, su draugu po treniruotės Joniškyje automobiliu važiavo namo į Šiaulius.

Jis pastebėjo priekyje iš tamsos išnirusį automobilį „Hyundai Tucson“, kurio važiavimas pareigūną išgąsdino. Automobilis vinguriavo po visą važiuojamąją dalį, nuo vieno kelkraščio prie kito, net užvažiuodamas ant jo arba įvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą.

„Taip elgtis gali tik nuo ko nors apsvaigęs žmogus. Tamsoje buvo sunku įžiūrėti prie vairo sėdintį asmenį, tačiau jo galva buvo atsirėmusi į vairuotojo durelių langą ir atrodė, kad žmogus snūduriuoja“, – sako policija.

Kadangi Š. Kulevičius buvo ne tarnyboje ir nevilkėjo uniformos, informaciją apie įtartiną vairuotoją operatyviai perdavė Šiaulių apskrities policijos budėtojams ir palaikė su jais ryšį, nurodydamas, kuria kryptimi važiuoja aplinkiniams pavojų keliantis automobilis, kol sulaukė tą vakarą Šiaulių rajone dirbusių kolegų.

Iš sustabdyto automobilio išlipo moteris. Ji buvo gerokai apsvaigusi – vairuotojai nustatytas 2,46 prom. girtumas.

Ji nesugebėjo pareigūnams pateikti savo vairuotojo pažymėjimo. Pradėjus ikiteisminį tyrimą ir tikslinant duomenis, paaiškėjo, kad moteris buvo prisistačiusi ne savo, o savo sesers vardu bei pavarde, ir ji yra vienos uždarosios akcinės bendrovės direktorė, ji neblaivi sėdo prie bendrovei priklausančio automobilio vairo.

Tyrėjas Š. Kulevičius apgailestauja, kad neblaivus vairuotojas kelyje – vis dar beveik kiekvieną dieną pasitaikantis reiškinys.

Šiaulių apskrities policijos aptarnaujamos teritorijos keliuose šiemet per 11 mėnesių jų sulaikyta 874, Telšių apskrities policijos aptarnaujamos teritorijos keliuose – 416.

Šiaulietei dėl vairavimo išgėrus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas