Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje už 2 tūkst. eurų piniginių prisipirkusi lietuvė jų neteko ir užsidirbo baudą

Vilniaus oro uosto poste muitinės pareigūnai iš Stambulo grįžusios lietuvės lagamine aptiko komercinį kiekį prekių. Beveik 600 eurų sumos mokesčių mėginusi išvengti moteris iš pradžių tikino, kad deklaruojamų daiktų neturi, tačiau galiausiai prisipažino iš Kinijos gabenanti krūvą vienodų prekių – piniginių.
Muitininkų konfiskuotos piniginės
Muitininkų konfiskuotos piniginės / Lietuvos muitinės nuotr.

Rytiniu reisu iš Stambulo (Turkija) grįžusi vidutinio amžiaus lietuvė Oro uosto atvykimo salėje pasirinko žaliąjį kanalą, taip veiksmu deklaruodama, kad negabena muitinei privalomų pateikti prekių. Tuo tarpu muitininkai, pilietės bagažą peršvietę introskopu, jau žinojo, kad jame gabenama įtartinai daug vienodų prekių. Pareigūnai „užuomaršą pilietę“ pakvietė pakviesti detaliam lagamino patikrinimui.

Pradėjus muitinį patikrinimą, moteris ir toliau tikino, kad deklaruojamų daiktų neturi. Tik pareigūnams pradėjus atidarinėti lagaminą ji prisipažino, kad gabena pinigines, o pati vyksta iš Kinijos.

Lagamine buvo 180 vnt. vyriškų ir moteriškų piniginių, pagamintų iš naminių gyvulių odos. Bendra gabentų prekių vertė – daugiau kaip 2 tūkst. eurų.

Lietuvos muitinės nuotr./Kinijoje pagamintas pinigines konfiskavo muitininkai
Lietuvos muitinės nuotr./Kinijoje pagamintas pinigines konfiskavo muitininkai

Deklaravus įvežamas prekes, pilietei už tokio pobūdžio ir tokios vertės prekes būtų tekę sumokėti 562 eurus importo muitų ir mokesčių. Tačiau užuot už jas sumokėjusi mokesčius pilietė „užsidirbo“ administracinio teisės pažeidimo protokolą pagal LR ATPK 209-6 str. (Keleivio asmeninio naudojimo ar kitų daiktų neteisėtas gabenimas per Lietuvos Respublikos valstybės sieną žaliojo kanalo režimu).

Moteriai gresia 868 eurų bauda su neteisėtai gabentų prekių konfiskavimu.

Lietuvos muitinė primena, kad be importo muitų ir mokesčių į Lietuvą iš trečiųjų šalių asmeniniame bagaže galima įsivežti prekes, skirtas keleivio ar jo šeimos narių asmeniniam naudojimui arba dovanoms, bet jų kiekis neturi kelti įtarimo, kad jos vežamos komerciniais tikslais, taip pat gabenamų prekių bendra vertė turi būti ne didesnė kaip 430 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai