Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 29 /14:03

Iš virtuvės matomų avarijų priežastis vilnietei akivaizdi: „Kaltas, kas nežiūri ženklų!“

Eismo įvykį sostinės Šeškinės rajone, Ukmergės gatvėje, penktadienį per pietus (apie 12.30 val.) pro namų langus pamačiusi vilnietė prasitarė, kad avarijos čia vyksta nuolat. Priežastis paprasta – sankryža lyg ir nesudėtinga, tačiau šiek tiek paini.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojos nuotr.

Anot 15min skaitytojos, ir šįkart vaizdas įvykio vietoje buvo tipinis: išlipę vairuotojai ne pildė eismo įvykio deklaraciją, o ilgai vienas kitą mėgino įtikinti, kuris labiau atsakingas už susidūrimą. „Kaltas tas, kuris nežiūri ženklų, nepaiso nustatytos pirmenybės“, – nevyniojo į vatą šio ir ankstesnių įvykių liudininkė.

Vilniaus apskrities policijoje 15min sužinojo, kad šiuo atveju vilniečiams tikriausiai prireiks pareigūnų pagalbos vien dėl to, kad vieno iš automobilių numeriai – vokiški.

Be to, praėjus kelioms dešimtims minučių nuo susidūrimo, čia atvyko greitoji, kažkoks nukentėjęs asmuo neštuvais įkeltas į GMP mikroautobusą. Tuo metu sostinės pareigūnai kol kas apskritai neturėjo informacijos, kad į šios avarijos vietą būtų kviečiami medikai.

Maždaug 13.20 val. greitosios pagalbos ekipažas įjungė švyturėlius ir skubiai išvažiavo iš avarijos vietos. Tuo metu policijos čia dar nebuvo. Tačiau jau po kelių minučių ir pareigūnų ekipažas atvyko.

15min skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje

Patrulių ekipažas avarijos vietoje užtruko vos keletą minučių. Pareigūnai su vairuotojais sutarė, kad transporto priemonės bus nedelsiant patrauktos ir važiuojamosios dalies vidurio. Abi apgadintos mašinos – „Audi A3“ ir „Opel Insignia“ (vokiškais numeriais), galėjo sava eiga išvykti iš susidūrimo vietos.

Informacija apie šio įvykio padarinius taip ir liko dviprasmiška: Vilniaus apskrities policijos duomenimis, situacija išspręsta, galiausiai užpildžius eismo įvykio deklaraciją, o apie greitosios pagalbos medikų ekipažo misiją šiuo atveju sostinės pareigūnai jokių žinių neturi.

Sankirtoje būtinas apdairumas

Kaip minėta, ši ties raudonų plytų garažais esanti Ukmergės gatvės vieta (ties Ozo gatvės viaduku) avarijomis pasižymi dažnai. Kelio dangos ženklinimas ir jį atitinkantys pirmumą nusakantys ženklai tarsi ir aiškūs, tačiau vairuotojus, ypač ne vietinius, tikriausiai klaidina tai, kad pagrindinis kelias čia sukasi. Kitaip tariant, jokia kryptimi negalioja gana įprastas principas, kad važiuodamas tiesiai, būsi praleistas posūkį darančių vairuotojų. Pirmenybė priklauso tiems, kas leidžiasi nuo viaduko ir suka dešinėn, kad toliau galėtų leistis nuo Šeškinės kalno. Bei tiems, kas atvažiuoja iš priešingos pusės magistraline Ukmergės gatve, suka dešinėn, o tuomet jau kairėn būtent šioje avaringoje vietoje – tai pagrindinių kelių trajektorijos.

Kitiems vairuotojams, kaip minėjo pro langus avarijas nuolat stebinti vilnietė, patartina atidžiau stebėti kelio ženklus, dangos ženklinimą ir praleisti pirmenybę turinčius automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas