Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgertuvių transliacijos iš Kybartų atomazga – bausmė kaliniams ir griežta ministro reakcija

Šeštadienį savo išgertuvėmis Kybartų pataisos namuose (PN) kalintys vyrai nusprendė pasidžiaugti prieš visą Lietuvą. Liūdnai toks sprendimas baigėsi ne tik jiems, naujasis teisingumo ministras žada griežtai įvertinti ir atsakingų asmenų veiksmus.
Stopkadras
Stopkadras

15min jau rašė apie pilietiško gyventojo redakcijai parodytą vaizdo įrašą, kur du iki pusės nuogi vyrai su daugybe keiksmažodžių aiškina, kiek kalintiems Kybartų įkalinimo įstaigoje kainuoja „samagonas“ ir „kaifas“.

Butelis alkoholinio gėrimo – 15 eurų, o „kaifo“ gramas – 45 eurai. Visos šios prekės, sandoriai, o ir patys telefonai bei internetas įkalinimo įstaigose nėra legalu, tačiau akivaizdu – nesunkiai prieinama.

VIDEO: Kybartų pataisos namų kaliniai transliavo savo išgertuves

Kaip praneša Kalėjimų departamentas (KD), gavus informacijos apie neleistiną veiklą, taisyklėms nusižengę asmenys buvo nustatyti.

„Jiems taikyta nuobauda – perkėlimas į drausmės grupę. Drausmės grupei priskirti nuteistieji laikomi užrakinti gyvenamosiose patalpose, įrengtose pagal kamerų įrengimo reikalavimus, jie turi teisę per keturis mėnesius gauti vieną trumpalaikį pasimatymą“, – rašoma KD išplatintame pranešime spaudai.

Kalėjimų departamento direktoriaus Roberto Krikštaponio nurodymu inicijuotos viešo ir neviešo pobūdžio priemonių kompleksas, kuris pradėtas įgyvendinti iš karto, gavus informaciją apie neeilinę situaciją Kybartų pataisos namuose.

Vienas iš pagrindinių pataisos įstaigų režimo reikalavimų – nuolatinė nuteistųjų priežiūra, todėl sudaryta tyrimo grupė, kuri įpareigota Kybartų pataisos namuose nustatyti trūkumus ir juos nedelsiant šalinti. Tyrimo grupė šiuo metu dirba Kybartų pataisos namuose.

Pirmadienį suplanuotas teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus ir Kalėjimų departamento direktoriaus R.Krikštaponio vizitas į Kybartų pataisos namus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Elvinas Jankevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Elvinas Jankevičius

„Keičiu savo planus, pirmadienį po pietų su Kalėjimo departamento direktoriumi ten nuvažiuosime, aiškinsimės situaciją. Nesuprantu, ką veikia imuniteto valdyba ir kriminalinė žvalgyba šiuo atveju“, – naujienų agentūrai „Elta“ sekmadienį sakė ministras, šį incidentą jis vadino pasityčiojimu iš visos sistemos ir žadėjo imtis griežčiausių veiksmų.

Kaip BNS sakė Kybartų PN laikinasis vadovas Rimantas Zaikauskas, transliaciją surengę nuteistieji atlieka bausmę dėl sukčiavimo, jie žinomi dėl polinkio pažeidinėti tvarką.

KD nuotr./Į Kybartų pataisos namus bandyta perduoti 23 mobiliojo ryšio telefonus
KD nuotr./Į Kybartų pataisos namus bandyta perduoti 23 mobiliojo ryšio telefonus

Įstaigos vadovo teigimu, mobilieji telefonai į pataisos namus dažniausiai patenka permetus į teritoriją ir per pasimatymus, o alkoholinius gėrimus nuteistieji bando patys gamintis iš legaliai prieinamų produktų.

„Dabar vasara, šilta, rūgimo procesas vyksta greitai, nuteistieji išradingi. Darome daug patikrinimų, daug perimame, užkardome, bet, matyt, kažkas praslysta“, – kalbėjo R.Zaikauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas