Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įsirengė 4 slėptuves ir bandė iš Ispanijos į Lietuvą įvežti 11 kg kanapių

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Kauno rajono gyventojui pareikšti kaltinimai dėl disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu bei kvaišalų kontrabandos, – pranešimu spaudai informuoja Generalinė prokuratūra.
Bylos įkalčiai
Kanapės/ Asociatyvi nuotr. / Vilniaus VPK nuotr.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2023 m. kovo pabaigoje kaltinamasis iš Ispanijos į Lietuvą, kaip įtariama, pargabeno labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – kanapių.

Minėtas vyras, gabendamas narkotines medžiagas iš užsienio, nepateikdamas muitinės kontrolei turėtų daiktų, bandė kirsti Lietuvos Respublikos valstybės sieną Kalvarijoje, tačiau pasienio poste buvo sustabdytas teisėsaugos pareigūnų.

Atliekant kratas vyro automobilyje buvo aptiktos keturios specialiai įrengtos slėptuvės, skirtos kvaišalų gabenimui, kuriose teisėsaugos pareigūnai rado ir paėmė beveik 11 kilogramų kanapių antžeminių dalių.

Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis, kaip įtariama, turėdamas tikslą platinti narkotines ar psichotropines medžiagas, sodo namelyje laikė labai didelius kiekius minėtų medžiagų.

Atlikdami kratą sodo namelyje policijos pareigūnai rado ir paėmė apie 90 gramų glotniagalvių genties grybų vaisiakūnių, apie 7 gramus kanapių dervos bei kitų rūšių kvaišalų.

Anksčiau du kartus teistas vyras savo kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailisi.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 18 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas. Tyrimą atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas