Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje demaskuota lietuvių gauja – į Lietuvą narkotikus itin apsukriai siuntė ir per karantiną

Ispanijos teisėsauga demaskavo ir sulaikė lietuvių gaują, kuri apsukriai, apeidama dėl karantino paskelbtus apribojimus, narkotikus į Lietuvą siuntė paslėptus pomidorų skardinėse, praneša euroweeklynews.com.
Ispanijoje sulaikyta narkotikus platinančių lietuvių gauja
Ispanijoje sulaikyta narkotikus platinančių lietuvių gauja / Ispanijos policijos nuotr.

Kriminalinė lietuvių gauja marihuanos plantaciją ir pakuočių fabriką slėpė prabangioje viloje Ispanijoje, Malagos provincijoje.

Vykdydama operaciją Ispanijos teisėsauga išardė vieną iš „svarbiausių ir aktyviausių“ nusikalstamų organizacijų Šiaurės Europoje, užsiimančią tarptautine narkotikų prekyba. Grupė veikė iš prabangios vilos Kosta del Solyje, Malagoje, kur narkotikus apsukriai pakuodavo pomidorų skardinėse ir siuntė juos į Lietuvą.

Iš viso įvykdyti trys areštai, vienas asmuo tebėra tiriamas, visi jie yra Lietuvos piliečiai. Ispanijos teisėsauga skelbia, kad lietuvių gauja į Lietuvą ir kitas šalis periodiškai siuntė didelius kiekius savo pačių augintos marihuanos ir hašišo, kuriuos paslėpdavo pomidorų skardinėse.

Ispanijos teisėsauga tyrimą pradėjo dar kovo mėnesį, kuomet gavo informacijos apie Lietuvos piliečius Malagos provincijoje, kurie galimai užsiima tarptautine narkotikų prekyba.

Tyrimo metu pareigūnams pavyko įrodyti, kad ši organizacija iš tikrųjų turėjo didelę nusikalstamą patirtį, nes nepaisant vyriausybės paskelbto karantino ir sienų uždarymo dėl koronaviruso sveikatos krizės, grupuotės nariams vis tik pavyko tęsti neteisėtą veiklą tarp Ispanijos ir Lietuvos.

Kriminalinės gaujos nariai narkotikų kontrabandą sugebėjo vykdyti sukūrę išgalvotą maisto bendrovę, kurios pagrindinė veikla – pomidorų gamyba ir pakavimas. Tai leido nusikaltėliams apeiti judėjimo apribojimus ir užtikrinti, kad jų siuntos galėtų sklandžiai pereiti sausumos sienas ir pasiektų Šiaurės Europą.

Policijos pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad organizacija turėjo ir puikiai veikiančią logistikos infrastruktūrą Kosta del Solyje. Lietuvių gauja turėjo didelę vilą, esančią prabangiame gyvenamajame rajone Mijas mieste, Malagoje. Šios vilos rūsyje jie slėpė ir „įmantriai įrengtą vidinę marihuanos plantaciją, pasižyminčią dideliais gamybos pajėgumais“. Policijai atliekant kratas, buvo konfiskuota per 700 augalų.

Ta pati vila buvo naudojama ir kaip konservų fabrikas, pareigūnai viloje aptiko ir aukštos kokybės mašinų, naudojamų pramoniniu mastu, ir įvairių įrankių, skirtų skardinių, kuriose buvo sudedamos narkotinės medžiagos, sandarinimui ir uždarymui.

Sulaikytieji buvo sugauti kraunant pomidorų skardines į sunkvežimį, kuris turėjo išvykti į Lietuvą. Skardinių viduje buvo paslėpta daugiau nei 200 kilogramų hašišo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas