Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išpuolio Laisvės alėjoje vykdytojai lieka už grotų – neįtikino, jog nebėgs

Kauno apylinkės teismo rugpjūčio 27 d. nutartimis Laisvės alėjoje išpuolį surengusiems įtariamiesiems Lukui Ščerbinskui ir Juozui Minkevičiui buvo paskirtas suėmimas 3 mėnesiams. Abu suimtieji nutartis skundė, reikalaudami paskirti švelnesnes kardomąsias priemones, tačiau jiems nepavyko įtikinti teismo, jog paleisti už užstatą neims slapstytis nuo teisėsaugos.
Laisvės alėjoje – kraujo klanai: kaukėtų ir ginkluotų vyrų grupė užpuolė restorano klientus
Laisvės alėjoje – kraujo klanai: kaukėtų ir ginkluotų vyrų grupė užpuolė restorano klientus / 15min skaitytojo nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apygardos teismas, skundu įtariamojo L.Ščerbinsko gynėjas prašė panaikinti minėtą nutartį ir paskirti švelnesnes kardomąsias priemones. Nei gynėjas, nei įtariamasis posėdyje nedalyvavo.

Skundu ir posėdžio metu įtariamojo J.Minkevičiaus gynėjas prašė taip pat panaikinti rugpjūčio 27 d. nutartį, paskiriant intensyvią priežiūrą ir užstatą.

Prokurorė skundus prašė atmesti.

Šiandien Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija įtariamųjų gynėjų skundus tenkino iš dalies – paliko galioti rugpjūčio 27 d. nutartimis paskirtas kardomąsias priemones – suėmimus, tačiau iš nutarčių pašalino Baudžiamojo proceso kodekso (BPK) 122 straipsnio 1 dalies 2 punkte numatytą suėmimo skyrimo pagrindą – jog palikti laisvėje įtariamieji gali trukdyti procesui.

Išnagrinėjusi skundus ir susipažinusi su teismui pateikta ikiteisminio tyrimo medžiaga, teisėjų kolegija padarė išvadą, kad abiem įtariamiesiems suėmimai buvo paskirti pagrįstai, todėl naikinti skundžiamų nutarčių, pakeisti įtariamiesiems suėmimus švelnesnėmis kardomosiomis priemonės nėra pagrindo.

Teisėjų kolegija, įvertinusi skundų argumentus ir ikiteisminio tyrimo medžiagoje užfiksuotų duomenų visumą, konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas pagrįstai sprendė, jog egzistuoja suėmimo pagrindas, jog įtariamieji nesuimti gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Vis dėlto, teisėjų kolegija atkreipė dėmesį, kad suėmimai buvo nepagrįstai paskirti BPK 122 straipsnio 1 dalies 2 punkte numatytu pagrindu, todėl šį punktą pašalino.

BPK 122 straipsnio 1 dalies 2 punkte nurodytu pagrindu suėmimas gali būti skiriamas tik tuo atveju, kai yra pagrįstas manymas, kad įtariamasis trukdys procesui ir tai turi būti pagrįsta duomenimis, rodančiais, kad jis pats ar per kitus asmenis gali bandyti paveikti nukentėjusiuosius, liudytojus, ekspertus, kitus įtariamuosius, kaltinamuosius, nuteistuosius, sunaikinti, paslėpti ar suklastoti daiktus bei dokumentus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti teisme.

Skundus išnagrinėjusi teisėjų kolegija konstatavo, kad apylinkės teismo išvada, jog įtariamieji gali trukdyti procesui, nėra pakankamai argumentuota ir, įvertinus pateiktus teismui duomenis, laikytina nepagrįsta.

Nutartys neskundžiamos.

Anksčiau teismas netenkino ir kitų suimtųjų šioje byloje skundus paleisti juos iš suėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito