Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 28 /14:43

Įtariamas R.Morkevičiaus žmogžudystės vykdytojas – teisme, tačiau nespėta išversti kaltinamojo akto

Penktadienį Kauno apygardos teisme, prabėgus net 8-eriems metams nuo žmogžudystės, pradėta nagrinėti didžiulio rezonanso visuomenėje sulaukusi kovotojo Remigijaus Morkevičiaus nužudymo byla. Prieš teismą stojo Europoje gerai žinomas samdomas žudikas iš Estijos – Imre Arakas.
Imre Arako teismas
Imre Arako teismas / 15min montažas

Kai 2016 metų gruodžio 21-osios vakarą 34-erių metų ringo žvaigždę, daugkartinį Tailando bokso ir bušido turnyrų nugalėtoją, muaitai sporto kovotoją, Kauno sporto klubo „Titanas“ auklėtinį R.Morkevičių pakirto žudiko kulkos, net tuometis premjeras Saulius Skvernelis neabejojo tyrimo sėkme.

15min nuotr./Austėja Usavičiūtė/Remigijus Morkevičius žibėjo ne tik ringuose, bet ir kriminalinėse naujienose bei televizijos ekranuose
15min nuotr./Austėja Usavičiūtė/Remigijus Morkevičius žibėjo ne tik ringuose, bet ir kriminalinėse naujienose bei televizijos ekranuose

Rezonansinės bylos tyrimą kontroliuoti iškart ėmėsi Henriką Daktarą iki gyvos galvos už grotų patupdęs Zdislavas Tuliševskis, Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Pirmosios dienomis nusikaltimo narpliojimas tarsi sklandžiai stūmėsi į priekį. R.Morkevičiaus kaimynai bendradarbiavo su teisėsauga, tyrėjams pavyko išsiaiškinti, kokį ginklą naudojo žudikas.

Tačiau bėgo mėnesiai, metai, teisėsauga nutilo, o R.Morkevičiaus žudikas vis dar džiaugėsi laisve.

2018 m. pabaigoje detektyvai pasijuto visiškoje aklavietėje ir baudžiamąją bylą net buvo sustabdę. Pauzė R.Morkevičiaus nužudymo tyrime tęsėsi bemaž 4,5 metų.

2023 m. rezonansinė byla staiga buvo atgaivinta. 2024 m. vasarį 15min redakciją net pasiekė vaizdo įrašas, kuriame galimai užfiksuotas žmogžudystės vietoje Kauno Baltų prospekte parodymus duodantis galimas įtariamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius