2013 08 27 /10:00

Įtariamasis Dainius Miliukas į teismą bus vedamas trečiadienį

Savo noru į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą atėjusį ir pistoletą „Makarov“ atidavusį Dainių Miliuką sostinės pareigūnai tą patį pirmadienio vakarą atidavė į žmogžudystę Biržuose tiriančių pareigūnų rankas. Trečiadienį prokurorai planuoja kreiptis į teismą ir prašyti įtariamąjį suimti.
Pistoletas „Makarov“
Pistoletas „Makarov“ / Wikimedia.org nuotr.

Antradienį paviešintoje sostinės policijos praėjusios paros svarbiausių kriminalinių įvykių suvestinėje užfiksuota, kad rugpjūčio 26 d. į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus m. pirmąjį policijos komisariatą savo noru atėjo Dainius Miliukas (gimęs 1976 m.).

Kaip žinoma, šis sostinės Žirmūnų gyventojas įtariamas praėjusį savaitgalį Biržuose nušovęs jaunuolį.

Po kruvinųjų įvykių Biržuose šis įtariamasis keletą parų slapstėsi.

Pirmadienio vakarą pasiduoti nutaręs D.Miliukas Žirmūnuose esančio komisariato pareigūnams atidavė pistoletą „Makarov“  ir pareiškė, kad Biržų mieste įvykdė nusikaltimą. 

sfl.lt nuotr./Dainius Miliukas
sfl.lt nuotr./Dainius Miliukas

Įtariamasis tą patį vakarą uždarytas į Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Pareigūnai į teismą dėl D.Miliuko suėmimo ketina kreiptis trečiadienį.

Antradienį Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Valdymo organizavimo skyriaus viešųjų ryšių grupės specialistai išplatino specialų pranešimą, kuriame aptariamos su kruvinaisiais praėjusio savaitgalio įvykiais Biržuose susijusios aktualijos.

Pranešime teigiama, kad pirmadienio vakarą atvykęs į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą kad D.Miliukas atidavė legaliai laikomą 2010 m. Vilniaus apskrities policijoje savigynai jam išduotą ginklą. D.Miliukas neneigia šaudęs Biržuose, kilus žodiniam konfliktui su pro šalį einančiais jaunuoliais. Po konflikto privažiavo prie jaunuolių ir pradėjo šaudyti į jų pusę. Vienas nepilnametis kulkų išvengė, o 17-mečiui šūviai buvo lemtingi. Teismo medicinos ekspertai mano, kad jaunuolis galėjo mirti praėjus vos 15–20 minučių po šūvių.

15min.lt primena, kad vien asmens prisipažino padarius nusikaltimą neužtenka. Įtariamojo kaltė teisme turės būti įrodyta ir kitais bylos duomenimis, žudiku asmuo gali būti paskelbtas tik įsiteisėjusiu nuosprendžiu.

Tai, kad D.Miliukas po nusikaltimo pasislėpė, sunkina jo atsakomybę, tačiau į tai, kad pats pasidavė ir nutarė bendradarbiauti su teisėsauga, vėliau irgi galės būti atsižvelgta.

Policijoje užfiksuota, kad rugpjūčio 25 d. ankstų rytą, 6.11 val. gautas biržietės Jolantos N., gimusios 1969 m., pranešimas, kad Biržuose  adresu Vilniaus g. 40A, po balkonu, rado negyvą sūnų D.N., gimusį 1996 m., gyvenusį su ja.

Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą rastas nepilnamečio lavonas su šautine žaizda kūne.

17-metis biržietis kartu su bendraamžiu draugu buvo apšaudytas dar šeštadienį apie 22 val.

Teigiama, kad vaikinams einant Maironio gatve, prie jų privažiavo lengvasis automobilis BMW, iš kurio ir buvo paleisti keli šūviai. Vienam 15 metų jaunuoliui pavyko pabėgti, o nepilnamečio D.N. kūnas su šautinėmis žaizdomis po kelių valandų buvo rastas gretimoje Vilniaus gatvėje.

Įtarus nusikalstamos veikos padarymu, netrukus sulaikytas įtariamasis Z.Š., gimęs 1965 m., gyvenantis Biržuose.

Tuo tarpu kitas įtariamasis – D.Miliukas, gyvenantis sostinės Žirmūnų g., buvo ieškomas.

15min.lt primena, jog vyras dabar yra įtariamas padarę nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 8 punkte. Jame reglamentuojama, kad tas, kas nužudė dėl chuliganiškų paskatų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento