Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamieji – veidu į kilimą: nufilmuota, kaip specialiosios pajėgos šturmavo „tašką“

Vietos komisariato Markučiuose pareigūnai, kartu su kolegomis iš Viešosios tvarkos valdybos Specialiosios parengties skyriaus, sulaikė du asmenis, įtariamus neteisėtu narkotinių medžiagų disponavimu ir platinimu.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / Kadras iš filmuotos medžiagos

Kova su narkotikais Markučiuose tęsiasi – sulaikyti du asmenys, įtariami narkotikų platinimu ir disponavimu, skelbia Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai.

Vilniaus apskrities VPK Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai skiria didelį dėmesį kovai su narkotinių medžiagų platinimu ir disponavimu Markučiuose.

Siekdami užkardyti nusikalstamas veikas, o ypač tas, kurios susijusios su narkotinių medžiagų platinimu ir disponavimu, pareigūnai suaktyvino prevencinę veiklą – pagal įvairius prevencinius planus nuolatos vykdo tiek viešo, tiek neviešo pobūdžio patruliavimus.

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, turėdami reikšmingos informacijos apie galimą narkotinių medžiagų platinimo vietą Markučiuose, kartu su kolegomis iš Viešosios tvarkos valdybos Specialiosios parengties skyriaus spalio 3 d. sulaikė du asmenis, įtariamus neteisėtu narkotinių medžiagų disponavimu ir platinimu.

Priemonės metu Markučių mikrorajone buvo sulaikytas 43-ejų metų amžiaus vyras, pas kurį dalinės apžiūros metu rastas folijos lankstinukas su balta biria medžiaga, įtariama, karfentaniliu.

VIDEO: Specialiosios pajėgos krėtė „tašką“ Markučiuose

Netrukus netoliese buvo sulaikytas ir narkotines medžiagas galimai išplatinęs 36-erių metų amžiaus vyras.

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo nuspręsta nedelsiant atlikti kratą šio asmens namuose. Kratos metu buvo surasti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai, pinigai įvairiomis kupiūromis.

Atlikus kitus neatidėliotinus proceso veiksmus, abu asmenys buvo sulaikyti ir pristatyti į tarnybines patalpas tolimesniam aiškinimuisi. Dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų disponavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str., 259 str., asmenims gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Dėmesys – ne vien Markučiams

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai deda daug pastangų kovai su neteisėtu narkotinių medžiagų disponavimu ir platinimu ne tik Markučių rajone, bet ir kituose komisariato prižiūrimos teritorijos rajonuose.

Bendradarbiaudami su Markučių gyventojais, pareigūnai renka ir apdoroja įvairią reikšmingą informaciją, susijusią su narkotinių medžiagų disponavimu ir platinimu. Todėl, pareigūnai dėkoja neabejingiems piliečiams už bendradarbiavimą ir prašo visų apie pastebėtą vykdomą nusikalstamą veiką ar administracinį nusižengimą nedelsiant pranešti policijai.

Telefono linija „Narkotikams – NE“

Primenama, kad nuo vasario 6 d. veikia Lietuvos policijos pasitikėjimo telefono linija „Narkotikams – NE“. Telefono numeriu +370 700 60777 galima pranešti apie žinomus narkotikų platinimo atvejus. Telefono linija veikia darbo dienomis nuo 7 val. iki 20 val.

Gavus tokią informaciją, ji patenka į specializuotą kriminalinės policijos padalinį, kur yra paskirti konkretūs pareigūnai. Jie per vieną darbo dieną atlieka pirminį informacijos patikslinimą, patikrina ar policija nevykdo tyrimo dėl tokio asmens ar fakto ir perduoda ją atitinkamam policijos komisariatui pagal teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas