Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 30

Garsių veikėjų advokatas teismui tiek įkyrėjo, kad jam parodė duris

Nepavykus nušalinti prokurorės, kaltinamojo gynėjas nuo bylos buvo nušalintas pats. Štai toks retas įvykis nutiko Kauno apygardos teisme nagrinėjamoje byloje, kurioje buvusios Jurbarko politikės Vilmos Venslauskienės sūnūs – Rokas ir Matas Venslauskai – kaltinami dėl didelio kiekio kokaino bei milijoninės vertės cigarečių kontrabandos. Kol Lietuvos advokatūra svarsto advokato Edgaro Dereškevičiaus elgesį, jis pats meta įtarimų šešėlį ant teisėsaugos.
Edgaras Dereškevičius
Edgaras Dereškevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min sužinojo, kad sausio 26 dieną Kauno apygardos teismo teisėjas Algirdas Remeika priėmė nutartį, kuria nušalino tame pačiame teisme šiuo metu teisiamo M.Venslausko gynėją E.Dereškevičių nuo tolesnio dalyvavimo nagrinėjant bylą teisme.

Teigiama, kad E.Dereškevičius nesilaikė sausio 22 dieną vykusio teismo posėdžio tvarkos, nepaisė teisiamojo posėdžio pirmininko A.Remeikos patvarkymų jos laikytis, nereagavo į pareikštus įspėjimus, pertraukinėjo bylą nagrinėjantį teisėją jam užduodant klausimus kaltinamajam, replikavo, kalbėjo be pirmininkaujančio teisėjo leidimo, neleistinai ir neetiškai diskutavo su apklausiamu liudytoju, ginčijosi su juo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Broliai Venslauskai teisme su advokatu Edgaru Dereškevičiumi.
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Broliai Venslauskai teisme su advokatu Edgaru Dereškevičiumi.

Advokatas, kaip rašoma nutartyje, nereagavo ir į teisėjo reikalavimus nutraukti tokius veiksmus – ginčijosi su teisėju, o po įspėjimų – toliau tęsė tokius pat veiksmus, dėl ko teisiamojo posėdžio pirmininko buvo oficialiai įspėtas 3 kartus.

Po pareikštų įspėjimų dėl to toliau E.Dereškevičius reiškė pretenzijas pirmininkaujančiam teisėjui. Taip pat replikavo, kad šis, jo nuomone, užduoda menamus kausimus.

Teismui pagarsinus apklausiamo liudytojo parodymus, duotus ikiteisminio tyrimo teisėjui, E.Dereškevičius, kaip rašoma nutartyje, ėmė reikšti pretenzijas, kad, jo nuomone, teismas tuos parodymus cituoja pasirinktinai ir yra šališkas. Taip pat viešai reiškė nepasitenkinimą dėl, jo nuomone, netinkamos proceso eigos.

Žemino teisėją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas