Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 25

Jauną vaiko besilaukiančią šeimą ir berniuką nužudžiusio kalinio teismas nepasigailėjo – bausmės nesutrumpino

Apeliacinis teismas atsisakė skirti terminuotą laisvės atėmimo bausmę už trijų žmonių nužudymą iki gyvos galvos įkalintam kauniečiui Mindaugui Račkauskui – teisėjai mano, kad egzistuoja tikimybė, jog vyras laisvėje vėl gali nusikalsti.
Smurtas prieš vaikus
Smurtas prieš vaikus / 123RF.com nuotr.

Už grotų beveik tris dešimtmečius praleidęs nuteistasis savo kaltę dėl itin žiaurus trijų jaunų žmonių nužudymo pripažįsta tik iš dalies, dėl galimybės dirbti kreipėsi tik 2019 metais, kai atsirado galimybė nuteistajam skirtą laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę pakeisti į švelnesnę – terminuotą laisvės atėmimą.

„Vis dėlto per daugiau nei 26 bausmės atlikimo metus asmens nusikalstamo elgesio rizika pagal „OASys“ vertinimo metodiką išliko vidutinė“, – rašoma šią savaitę paskelbtoje galutinėje ir neskundžiamoje Apeliacinio teismo nutartyje.

Teisėjų kolegija atkreipė dėmesį, kad nuteistasis yra linkęs pateisinti savo pavojingą bei priešingą teisei elgesį, o tai rodo, kad jis nesuvokia padarytų nusikaltimų žalos ir pasekmių visuomenei.

„Vykdant bausmę nuteistasis pateisina ir gautas drausmines nuobaudas, skunde stengiasi minimizuoti asmeninę atsakomybę, teigdamas, jog pažeidimai nėra „smurtiniai“ ar „piktybiniai“, – tvirtino teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas