Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurbarkiškių šeimos dramos pabaiga – už sūnaus pasmaugimą tėvas kalės 8-erius metus

Gruodžio 15 dieną Kauno apygardos teismas kaltu dėl 32-ejų metų sūnaus pasmaugimo pripažino Kęstutį Pielikį. Šeimos tragedija įvyko 2021 metų žiemą viename Jurbarko rajono kaimų. Kaltinamasis teisme tikino, tą lemtingą dieną tenorėjęs nuraminti prieš jį ne kartą smurtavusį sūnų. Skyrybas su vaiko mama sunkiai išgyvenusi auka skausmą malšindavo degtine ir dėl to, anot K.Pielikio, tapdavo agresyvus.
Teisiamasis
Teisiamasis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gruodžio 15 dieną Kauno apygardos teismas K.Pielikį pripažino kaltu padarius nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 3 punkte – šeimos nario nužudymas, ir skyrė laisvės atėmimą 8-eriems metams.

Bausmę, kurios pradžia skaičiuojama nuo faktinio sulaikymo dienos, skirta atlikti pataisos įstaigoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Teisiamasis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Teisiamasis

Bylos nagrinėjimo metu 59-erių metų kaltinamasis laiką leido laisvėje. Jam buvo paskirtos kitos, nei suėmimas, kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įskaitoje ir dokumento – asmens tapatybės kortelės, paėmimas.

Remiantis bylos medžiaga, K.Pielikis nuteistas už tai, kad vasario 20 dieną apie 12 valandą name Jurbarko rajone, virtuvėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, nužudė savo sūnų A.P.

Konflikto su sūnumi metu jis tyčia ranka sugriebė šiam už kaklo ir spausdamas alkūne griuvo kartu su atžala ant grindinio. Paskui savo kūnu užgulęs jį ir toliau stipriai spausdamas kaklą, K.Pielikis sudavė mažiausia 5 smūgius kumščiu į galvą.

Suspaudus kaklą, A.P. mirė vietoje.

Duodamas parodymus teismo salėje K.Pielikis prisipažino kaltu, teigė, kad santykiai su 32-ejų metų sūnumi buvo normalūs iki pernai metų pavasario, kuomet ėmė šlyti atžalos šeimyninis gyvenimas – jis išsiskyrė su savo antrąja puse, bendro vaiko mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne