Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jurbarko politikė abiejų sūnų iš kalėjimo neištraukė, nors užstatui pervedė net 60 tūkst. eurų

Pernai lapkritį sulaikyti Jurbarko tarybos narės Vilmos Venslauskienės sūnūs Matas ir Rokas, kuriems pareikšti įtarimai dėl beveik 2 milijonų vertės cigarečių kontrabandos bei didelio kiekio narkotikų laikymo, bandė ištrūkti į laisvę. 15min žiniomis, V.Venslauskienė siekė suimtus sūnus ištraukti iš kalėjimo už užstatą, net pervedė 60 tūkst. eurų, tačiau teismas prašymų netenkino.
Įtariamųjų R. ir M. Venslauskų sulaikymas
Įtariamųjų R. ir M. Venslauskų sulaikymas / Marijampolės apskrities VPK nuotr.

Šiaulių kalėjime laiką leidžiančiam 31-erių metų Rokui Venslauskui suėmimą teismas vasario pradžioje pratęsė 3 mėnesiams – šis terminas baigsis gegužės pradžioje.

Kovo pradžioje Marijampolės teismas pratęsė suėmimą ir 25-erių metų Matui Venslauskui. Kauno kalėjime jis praleis bent dar 2 mėnesius.

Marijampolės apskrities VPK nuotr./Įtariamųjų R. ir M. Venslauskų sulaikymas
Marijampolės apskrities VPK nuotr./Įtariamųjų R. ir M. Venslauskų sulaikymas

Nesusitaikydami su tuo, suimtieji padavė per advokatą skundus. Teismo prašyta panaikinti suėmimą ir paleisti įtariamuosius į laisvę už užstatą.

Šią informaciją 15min patvirtino Kauno apygardos prokuratūra.

15min žiniomis, bandydama traukti sūnus iš bėdos, su Darbo partija į Jurbarko rajono tarybą išrinkta V.Venslauskienė, kuri šiemet jau nebekandidatavo, į prokuratūros sąskaitą pervedė net 60 tūkst. eurų. Nei prokuratūra, nei teismas konkrečios sumos nebuvo nurodęs, kiek pinigų pervesti, nusprendė pati Jurbarko tarybos narė, tikėtina, pasitarusi su advokatu.

Skundus atmetė

Tačiau Kauno apygardos teismas abu skundus atmetė.

Pirmasis skundas dėl kardomosios priemonės sušvelninimo ir R.Venslausko paleidimo už užstatą atmestas kovo 6 dieną. V.Venslauskienė į prokuratūros depozitinę sąskaitą dėl šio sūnaus paleidimo buvo įnešusi 20 tūkst. eurų.

Antrasis skundas – dėl M.Venslausko – atmestas kovo 20 dieną. Šiuo atveju V.Venslauskienė į prokuratūros depozitinę sąskaitą buvo pervedusi 40 tūkst. eurų.

Teismui atmetus skundus, pervesti pinigai yra grąžinami.

Areštavo turto už 345 tūkst. eurų

Kaip skelbta pernai lapkričio 4 dieną, per didelę policijos operaciją Jurbarke, Kaune bei Marijampolėje paimtas vienas kilogramas kokaino, sulaikyti du įtariamieji – R.Venslauskas ir M.Venslauskas. Abu jie – tuometės Jurbarko politikės, vietos savivaldybės tarybos narės V.Venslauskienės sūnūs.

Kratas atliko apie 50 Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų, operacijoje dalyvavo ir Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai. Pranešta, jog kratos atliktos ir politikei priklausančiuose pastatuose.

Kratų metu apribotos nuosavybės teisės į turtą, kurio vertė yra 345 tūkst. eurų – pastatus, automobilius ir t. t. Atliekamas turto tyrimas ir aiškinamasi, iš kokių lėšų asmenys galėjo jį sugeneruoti.

Pilnas jūrinis konteineris cigarečių

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar pernai birželį. Liepą Klaipėdos jūrų uoste, jūriniame konteineryje, radus virš 2 milijonų eurų vertės cigarečių kontrabandos krovinį (už tai gresia įkalinimas iki 8-erių metų), įrodymai pareigūnus vėliau atvedė iki Jurbarke paslėptų narkotinių medžiagų.

Ūkiniuose pastatuose kratos metu (ieškota nusikaltimo įrankių) rasta ir išimta beveik kilogramas kokaino. Įtariamiesiems gresianti bausmė – nuo 10 iki 15 metų laisvės atėmimo.

Rasto kokaino vertė – apie 100 tūkst. eurų. Iš tokio kiekio galima pagaminti 4 tūkst. dozių.

Vėliau paaiškėjo, kad ant narkotikų aptikta M.Venslausko DNR pėdsakų.

Narkotikai buvo skirti Lietuvos rinkai, jie atgabenti iš kitos Europos Sąjungos valstybės.

Įtariamieji broliai Venslauskai su teisėsauga, kaip teigta viešinant informaciją apie tyrimą, nebendradarbiauja.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Venslauskas (viduryje) teisme
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Venslauskas (viduryje) teisme

Anksčiau teisti

Vyresnysis V.Venslauskienės sūnus R.Venslauskas anksčiau buvo nuteistas dėl didelės vertės turto prievartavimo organizuotoje grupėje.

Jaunesnysis sūnus M.Venslauskas anksčiau teistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, mat kartu su dar keliais vyrais apkaltintas sumušęs du jaunuolius.

M.Venslauskas iki šiol aktyviai žaidė futbolą. Jis net buvo Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vicekapitonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas