Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurbarko rajone kilo automobilio gaisras: viduje žaidė du mažamečiai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 100 gaisrų ir atliko 86 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / PAGD nuotr.

Rugpjūčio 26 d., 13.54 val., buvo pranešta apie gaisrą Klaipėdos rajone, Priekulės seniūnijoje, Žiaukų kaime. Gaisras kilo prie mūrinio dviejų aukštų sodo namelio priblokuotame garaže. Atvykus ugniagesiams, prie namo rastas apdegęs, be gyvybės ženklų vyras, kuriam atvykę greitosios pagalbos medikai konstatavo mirtį. Gaisro metu garaže sudegė automobilis „Audi 80“, namų apyvokos daiktai, apdegė namo siena, sudegė stogo konstrukcijos, apsilydė gretimų namų sienų plastikinės dailylentės.

Penktadienį, 19.06 val., gautas pranešimas, kad Jurbarko rajone, Smalininkų seniūnijoje, Smalininkuose, Darželio gatvėje, dega lengvasis automobilis. Paaiškėjo, kad gaisras kilo dviem mažamečiams vaikams žaidžiant apleistame automobilyje. Gaisro metu apdegė „Opel Ascona“ salonas. Vieną vaiką medikai išvežė į ligoninę stebėjimui.

Šeštadienį vakare Šilutės rajone, Kintų miestelyje, daugiabutyje, virtuvėje gaminant maistą keptuvėje, buvo užsidegęs aliejus. Liepsna užgesinta iki atvykstant ugniagesiams, keptuvę įmetus į kriauklę. Vaikinas karštu aliejumi apsiplikė rankos plaštaką. Greitoji medicinos pagalba nukentėjusį išvežė į gydymo įstaigą. Įvykio metu virtuvėje išsilydė įtempiamos lubos.

23.49 val. Šiauliuose, Voveriškių gatvėje, degė apleistas mūrinis namas. Gaisre kūno nudegimus patyręs asmuo iki priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų atvykimo išvežtas į gydymo įstaigą. Gaisro metu išdegė pastato vidus, nudegė dalis stogo. Išsaugotas medinis priestatas.

9 val. Kaišiadorių rajone, Kaišiadorių apylinkės seniūnijoje, Kasčiukiškių kaime, atvira liepsna degė ūkinis rąstinis pastatas su priblokuota malkine. Gaisro metu sudegė ūkinio pastato stogas, išdegė 25 kv. m perdangos, užduso 8 triušiai. Apdegė ir buvo sulieta 4 tonos kviečių. Apdegė šalia stovėjusio gyvenamo namo 25 kv. m sienos dailylenčių, nuo karščio įtrūko lango paketas. Gaisro metu išsaugotas netoliese stovėjęs šiltnamis ir priblokuota malkinė.

21.46 val. Rokiškio rajone, Juodupės seniūnijoje, Apūniškio kaime, atvira liepsna degė medinis individualus gyvenamasis namas. Prieš atvykstant ugniagesiams gelbėtojams, policijos pareigūnai iš namo išvedė vyrą. Gaisro metu sudegė namo stogas bei perdanga. Išdegė namo vidus su viduje buvusiais namų apyvokos daiktais.

21.05 val. Jonavos rajone, Bukonių seniūnijoje, Petrašiūnų kaime, laukuose degė medžio drožlių biokuro stirtos viršutinė dalis.

23.49 val., Panevėžio rajone, Raguvos seniūnijoje, Fermos kaime, degė medienos cechas. Patalpų viduje degė baldų gaminių ruošiniai, pavieniais židiniais užsidegė stogas. Buvo nuardyta 280 kv. m. stogo dangos.

15.19 val. Vilniuje, Maironio gatvėje, gaisras kilo apleistame dviaukščiame mūriniame pastate, esančiame prie Bernardinų sodo. Nenaudojamo pastato pirmajame aukšte prie lifto šachtos degė šiukšlės. Gaisro metu apdegė lifto durys, aprūko namo sienos.

16.07 val., ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Tauragės rajoną, Gaurės seniūniją, Kunigiškių kaimą – kūlimo metu iš kombaino „Rostselmash Vector 420“ pradėjo veržtis dūmai ir sklisti žiežirbos, nuo jų užsidegė ražienos. Paaiškėjo, kad žmonės iki ugniagesių gelbėtojų atvykimo gaisrą patys gesino milteliniais gesintuvais. Gaisro metu kombainas neapgadintas.

Nidoje, prieplaukoje degė pramoginis laivas „Benas“. Gaisras kilo laivo variklio skyriuje.

22. 37 val. Vilkaviškio rajone, Virbalio seniūnijoje, Bijotų kaime, laukuose sudegė apie 200 presuoto šieno rulonų.

Sekmadienį, apie 13 val., Nidoje, prieplaukoje degė pramoginis laivas „Benas“. Gaisras kilo laivo variklio skyriuje. Iki atvykstant ugniagesiams, gaisrą gesintuvu gesino du įgulos darbuotojai. Gaisro metu variklio skyriuje apdegė 4 kv. m izoliacinės medžiagos ir 6 kv. m sienų apdailos.

16.42 val. buvo gautas pranešimas, kad lėktuvo lakūnas Nemuno kilpų regioniniame parke ties Balbieriškiu pastebėjo miško gaisrą. Gaisro židinys buvo Birštono seniūnijoje, Zajų kaime. Ten 20 arų plote degė keli giluminiai židiniai, prie kurių buvo neįmanoma privažiuoti. Pasiekus gaisro vietą, pradėti gesinimo darbai.

16.48 val. Kaišiadorių rajone, Kruonio seniūnijoje, Užgirėlio kaime, atvira liepsna degė namelis ant ratų. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu skardinis namelis su jame buvusiais daiktais sudegė visiškai.

19.15 val. pranešta apie gaisrą Vilniuje, Viršuliškių gatvėje. Iš buto penktajame aukšte veržėsi dūmai, dviejų kambarių bute apdegė dalis virtuvės ir prieškambario. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Apie 23 val. Kelmės rajone, Vaiguvos kaime, degė kombainas „Masis Ferguson 40“. Gaisro metu apdegė laidai ir variklio skyrius.

Du dideli gaisrai kilo ir pirmadienio, rugpjūčio 29-osios, naktį. 2.37 val. Panevėžyje, Sūkurio gatvėje, liepsnojo automobilis „Mercedes-Benz 350“, nuo jo užsidegė ir šalia stovėjęs medinis garažas. Gaisro metu išdegė ir išsilydė visos automobilio degiosios detalės, apdegė 10 kv. m garažo sienos, sudegė ir buvo nuardyta 6 kv. m stogo dangos ir konstrukcijų. Įtariamas padegimas.

3.12 val. Mažeikiuose, Pervažos gatvėje, atvira liepsna degė prie pastato stovintis automobilis „Renault Master“. Gaisro metu taip pat sudegė karkasinis sandėliukas, 30 kv. m administracinio mūrinio pastato sienų šiltinamosios medžiagos, buvo nuardyta parduotuvės „Danuva“ 10 kv. m skardos, aprūko pastatų vidaus patalpos, apdegė metalinis konteineris su makulatūros atliekom.

Kelmėje, Birutės gatvėje, į požeminį šiukšlių konteinerį įkrito vyras ir negali išlipti.

Penktadienį, 19.41 val., gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Žolynų gatvėje, į upę įkrito vaikas. Ugniagesiai gelbėtojai, atvykę į įvykio vietą ir atlikę žvalgybą, nustatė, kad vaikas negali išlipti į krantą: kranto skardis buvo 3 m aukščio, o vaikas patyręs atvirą kojos lūžį. Ugniagesiai paguldė vaiką ant neštuvų ir, iškėlę iš vandens į krantą, perdavė jį greitosios medicinos pagalbos medikams, kurie stabilizavo sužalotą koją. Nukentėjęs vaikas narų automobiliu buvo nuvežtas iki greitosios medicinos pagalbos automobilio.

Šeštadienį, 17. 33 val., gautas pranešimas, kad Kelmėje, Birutės gatvėje, į požeminį šiukšlių konteinerį įkrito vyras ir negali išlipti. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai, panaudoję glaustines kopėčias, padėjo nelaimėliui išlipti.

8.32 val. gautas pranešimas iš Šiaulių, Aušrinės Sodų 15-osios gatvės, kad galimai nuskendo tvenkinyje maudęsis žmogus. Narai rado skenduolį tvenkinyje 3 m gylyje ir 10 m nuo kranto.

Sekmadienį, 12.52 val., buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Vaišvydavos karjere, žmogus panėrė po vandeniu ir neišniro. Jį ugniagesiai rado už 20-25 m nuo kranto, apie 7 m gylyje. Greitosios pagalbos medikai konstatavo žmogaus mirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento