Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 01 /11:47

Jurbarko smurtautojui bausmė nebegali būti sušvelninta. O ar gresia įkalinimas?

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teisme skamba paskutinės kalbos byloje, jau pramintoje Jurbarko smurtautojo. Paskutinį žodį tarė ir kaltinamasis Mantas Icikevičius, atgailaujantis už įvykius, atvedusius iki teismo. Paskutiniai taškai byloje bus sudėti kovą.
Mantas Icikevičius teisme
Mantas Icikevičius teisme / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Į posėdį kaltinamasis atvyko nekalbus. Į žurnalistų klausimus jis tradiciškai atsakinėjo tyla. Tokios pat pozicijos M.Icikevičius nuosekliai laikėsi viso proceso metu.

Jį ginantis advokatas Osvaldas Martinkus teigė, kad teismo prašė neskirti jaunam vyrui įkalinimo bausmės. „Akcentavome, kad nuo nusikaltimo praėjo 3 metai ir 8 mėnesiai“, – teigė advokatas. Anot jo, vaikino gyvenimo būdas rodo, kad jis gyvena tvarkingą gyvenimą.

„Nemanau, kad įkalinimo vietos žmones taisytų. Būtų labai paprasta. Blogas? Į įkalinimo vietą – išeini pagerintas. Daliai visuomenės norisi žmones padariusius nusikaltimus nuskriausti. Kažką nupjauti. Pakarti. Jei pas mus būtų kalėjimai Mėnulyje – išsiunti ir jie negrįžta – būtų paprasčiau. O dabar jie grįžta ir gyvena tarp mūsų. Ar mes būsime saugesni, jei didelė dalis žmonių pereis teismus?“ – retoriškai klausė advokatas.

„Ar bus galima pasiekti teisingos bausmės ir kokia ji būtų teisinga – čia klausimas. Mano galva teisinga bausmė šioje byloje tuo laiku būtų realus laisvės atėmimas ir kas galėtų pasakyti, kad tai būtų neteisinga šioje byloje?“ – kalbėjo Klaipėdos apygardos prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Nukentėjusios merginos gynėjai jungėsi nuotoliniu būdu ir į teismą Klaipėdoje neatvyko.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Mantas Icikevičius teisme
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Mantas Icikevičius teisme

M.Icikevičių ginantis O.Martinkus žurnalistams teigė, kad prašys tos pačios bausmės ir sieks, kad ji nebūtų griežtesnė. Teismas jurbarkiečiui buvo paskyręs 3 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant.

Advokatas pabrėžė, kad įvykis 2019-ųjų gegužę buvo atsitiktinis vaikino gyvenime. Tuo metu jis buvo nepilnametis. „Tikrai niekas nepasakė blogo žodžio apie jį. Ir tikrai po to įvykio jo gyvenimas yra tvarkingas“, – teigė O.Martinkus.

Anot jo, šiuo metu M.Icikevičius dirba.

Teismuose byla sukasi nuo 2019-ųjų gegužės. Lemtingą vakarą kaimo turizmo sodyboje buvo sumušta mergina, skriaudikas kaltinamas ir mėginimu ją išžaginti, seksualiniu prievartavimu.

Byla jau ketvirtus metus keliauja per teismus. Tauragės apylinkės teismas pripažino vaikiną kaltu ir skyrė jam 3 m. ir 4 mėn. lygtinį laisvės atėmimą. Tačiau po Aukščiausiojo teismo sprendimo, jog būta procesinių klaidų ir ši byla negalėjo būti nagrinėjama pagreitinta tvarka, aiškėja, kad nuosprendis negalėjo būti ir mažinamas trečdaliu. M.Icikevičiui gresia 5 metų laisvės atėmimo bausmė arba nuosprendį vykdant įkalinimo įstaigoje, arba atidedant.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Advokatas Osvaldas Martinkus
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Advokatas Osvaldas Martinkus

Beje, nuteistasis M.Icikevičius ketino dalyvauti šiandienos posėdyje nuotoliu, tačiau netikėtai nutarė asmeniškai atvykti į posėdžių salę. Kaltinamojo gynėjas paaiškino pragmatišką šio manevro motyvą.

Nukentėjusiosios pozicija sušvelnėjo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas