Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kaip iš veiksmo filmo“: Vilniaus centre nepilnametis pavogė automobilį

Sekmadienio naktį Vilniaus centre Karolis sustojo padėti sugedusio automobilio vairuotojui. Vos po kelių minučių, kai vyras išlipo iš savo automobilio, šis buvo pavogtas. Išaiškėjo, jog vagis buvo nepilnametis vaikinas, vaikų namų auklėtinis. „Aš nustebau, kad jis buvo vienas. Jeigu būtų draugų būrys, tai gal būtų buvę lengviau suprasti“, – pasakojo Karolis. Įžūlus vagis su vilniečio automobiliu pasivažinėjo po sostinę. Kai nepilnametį sulaikė pareigūnai, jaunuolis prieš išlipdamas iš svetimo automobilio bandė pavogti viską, ką galėjo.
Kaune vyko įtariamo žudiko paieška
Policijos automobiliai / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Šeštadienį, apie ketvirtą valandą ryto, Karolis važiavo namo ir Gedimino prospekte pamatė su avarinėmis šviesomis sustojusį automobilį, transporto priemonei buvo nulėkęs priekinis ratas. Vilnietis nedelsdamas sustojo, įsijungė avarines šviesas ir nuėjo pasiteirauti – kas nutiko?

„Sustojęs automobilis yra nuomojamas, mano įmonė ilgai jį nuomojo, pažįstu gerai savininkus, bendraujam iki šiol. Pamačiau jį išvirtusiu ratu ir iškart sustojau, sutikau savininką. Maždaug už pusantros minutės atsisuku ir matau, kad mano automobilis jau važiuoja“, – 15min pasakojo Karolis.

Vyras teigė, jog iš pradžių negalėjo patikėti tuo, kas atsitiko – Vilniaus centre vos per kelias minutes jo automobilį kažkas pavogė, o jis pats buvo visai šalia, vos už kelių dešimčių metrų.

„Raktelis buvo pas mane. Bet mano automobiliui raktelis tik užkūrimui reikalingas, užkūrus jo nebereikia. Kadangi aš minutei išlipau – net negesinau. Juk ten centras, viskas filmuojama. Keletui minučių pasitraukiau – žiūriu, kad jau nuvažiuoja“, – pasakojo Karolis.

Nepilnametis vagis pasivažinėjo po Vilnių

Vilnietis teigė, kad stengėsi elgtis ramiai, paskambino policijai ir pranešė apie vagystę. Automobilio paieška truko apie dvidešimt minučių, pareigūnai vagį sulaikė Žemaitės gatvėje.

Pasak Karolio, vagis buvo nepilnametis vaikinas, vaikų namų auklėtinis.

„Aš nustebau, kad jis buvo vienas. Labai man keista buvo. Jeigu būtų draugų būrys, tai gal būtų lengviau suprasti“, – pasakojo Karolis.

Nepilnametis asmuo su vilniečio automobiliu pasivažinėjo po sostinę – nuo centro nuvažiavo iki Lazdynų, iš ten Laisvės prospektu pasiekė Žemaitės gatvę, čia automobilį sustabdė pareigūnai.

15min archyvo nuotr./Temos iliustracija
15min archyvo nuotr./Temos iliustracija

Įžūlus vagis – pavogė viską, ką spėjo

Vilniečio automobilis buvo neapgadintas, tačiau vyrą pribloškė tai, kad viduje nerado nei savo piniginės, nei pakroviklio, nei USB grotuvo jungties.

„Labai keista situacija. Žmogų sulaiko, o jis išlipdamas pasiima viską, ką spėja“, – pasakojo Karolis.

Marijampolės apskr. nuotr./Asociatyvi nuotr.
Marijampolės apskr. nuotr./Asociatyvi nuotr.

Pareigūnai pas nepilnametį rado pavogtą Karolio piniginę. Tačiau įžūlus vagis iš pradžių bandė pareigūnus įtikinti, kad banko kortelės bei grynieji yra jo, neva jaunuolis pinigus užsidirbo nelegaliose statybose.

„Pareigūnai rado daiktus pas jį, rado piniginę, iš karto sudvejojo, ar jo, pavardė ant kortelių, įmonių pavadinimai. Kadangi piniginėje buvo grynųjų, pareigūnai paklausė vaikino – kiek jų yra? Jis atsakė neteisingai“, – pasakojo nukentėjęs vilnietis.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas 15min teigė, jog dėl įvykio pradėtas tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas