Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 11 /14:59

Kaišiadoryse neblaivus prie vairo sulaikytas „Kaišiadorių vandenų“ vadovas S.Agurkis

Kaišiadoryse antradienį neblaivus prie vairo sulaikytas „Kaišiadorių vandenų“ vadovas Skirmantas Agurkis. Kaišiadorių meras Vytenis Tomkus žada įvertinti informaciją, jog „Kaišiadorių vandenų“ vadovas Skirmantas Agurkis buvo sulaikytas neblaivus prie vairo.
Policija
Policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaišiadorių policijos viršininkas Ramūnas Grigonis BNS sakė, jog buvo gautas asmens pranešimas, kad centrinėje Gedimino gatvėje važiuoja galbūt neblaivus vairuotojas.

Patruliai nuvyko į įvykio vietą ir patikrinę vairuotoją jam nustatė vidutinį girtumą – 2,34 promiles alkoholio.

55 metų S.Agurkis važiavo nuosavu automobiliu, kartu su juo vyko keleivis. Neblaivus vairuotojas buvo nušalintas nuo vairavimo.

Surinkta medžiaga bus perduota teismui, kuris skirs S.Agurkiui nuobaudą.

S.Agurkis anksčiau yra vadovavęs Pravieniškių 3-siems pataisos namams ir laikinai Kalėjimų departamentui.

2015 metais jis dalyvavo savivaldybių tarybų rinkimuose, jį buvo iškėlusi Lietuvos socialdemokratų partija.

2010 metų spalį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino, kad Pravieniškių 3-iųjų pataisos namų direktorius S.Agurkis supainiojo viešus ir privačius interesus. Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą S.Agurkis pažeidė dalyvaudamas svarstant bei priimant sprendimus, susijusius su Daivos Jūrienės tarnyba jo vadovaujamuose pataisos namuose.

Anot komisijos, pataisos namų vadovą su tos pačios įstaigos Personalo skyriaus viršininke D.Jūriene sieja „faktiniai ryšiai, savo pobūdžiu artimi sutuoktinių santykiams“.

Meras žadėjo reaguoti

Kaišiadorių meras Vytenis Tomkus žada įvertinti informaciją, jog „Kaišiadorių vandenų“ vadovas Skirmantas Agurkis buvo sulaikytas neblaivus prie vairo.

„Valstybės tarnautojams, jiems yra aukšti etikos reikalavimai, čia yra įmonės vadovas, tačiau ir jiems reikalavimai keliami. Reikia pasižiūrėti, negaliu dabar staigiai atsakyti“, – BNS trečiadienį sakė konservatorius V.Tomkus.

„Įvertinsime situaciją ir tada nuspręsime, kaip čia reaguoti“, – pridūrė jis.

Socialdemokratų partijos Kaišiadorių skyriaus vadovas, Seimo narys Bronius Bradauskas BNS patvirtino, jog S.Agurkis priklauso partijai, tačiau neskubėjo vertinti jo poelgio.

„Kol kas nenoriu nieko sakyti, kol asmeniškai jo nepamačiau“, – BNS sakė parlamentaras, paklaustas, ar „Kaišiadorių vandenų“ vadovas bus šalinamas iš partijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas