Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 11 /10:15

Visa šeima namų sargą laikė „savu, neagresyviu“: Kalvarijoje šuo puolė ir apkandžiojo 4-metį

Antrą Velykų dieną Kalvarijos savivaldybėje užfiksuotas mažamečio vaiko sužalojimo atvejis. Paaiškėjo ir esminės vaiko apkandžiojimo aplinkybės. Kauno medikai berniukui reikiamą pagalbą suteikė per vieną dieną – keturmetis jau sveiksta namuose. Tačiau policija baudžiamąją bylą dar tęsia.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Balandžio 10 d. apie 15 val. 11 min. į Marijampolės ligoninę iš Kalvarijos sav., namų, pristatytas ir pervežtas bei paguldytas į Kauno ligoninę berniukas (g. 2019 m.), kurį namo kieme užpuolė ir įkando pririštas šuo.

„Viskas įvyko namų aplinkoje, kieme. Šuniukas – nuosavas. Tiesiog šįkart nutiko tokia nelaimė“, – komentavo Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio viršininkė Ieva Rinkevičiūtė.

Artimieji tuo metu irgi buvo kieme, dirbo. Šuo niekada anksčiau nebūdavo agresyvus.

Šuo, įkandęs vaikui, yra „nedidukas, sarginis mišrūnas“. Šis keturkojis sargas ir augintinis, kaip teigiama, niekuomet jokių agresyvumo, neadekvataus elgesio požymių nerodė, tad jo įkandimas visai šeimai tapo didele ir ne vien fiziškai skausminga staigmena.

„Teigiama, kad šuo niekada anksčiau nebūdavo agresyvus. Artimieji tuo metu irgi buvo kieme, lauke dirbo ūkio darbus“, – aplinkybę, kad vaikas realiai nebuvo paliktas vienas ir be jokios priežiūros, nurodė Marijampolės VPK atstovė.

15min žiniomis, nukentėjęs vaikas antradienį iš ligoninės jau išleistas, mažylis sveiksta namuose.

Surinkta medžiaga pagal LR Baudžiamojo kodekso 139 str. 1 d., skelbia policija ir tyrimą tęsia, kol dar nenustatytos visos įvykio aplinkybės bei nėra galutinių išvadų apie vaiko sveikatos sužalojimo mastą, pasekmes.

Pastarasis BK straipsnis vadinasi „Nesunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo“ ir jo 1-oji dalis nustato:

Tas, kas dėl neatsargumo sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, bet jam nebuvo šio kodekso 135 straipsnio 1 dalyje nurodytų padarinių, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 1 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito