Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kanapių dervos pašto siuntoje aptikęs muitinės šuo muitininkus atvedė į butą su narkotikais ir ginklu

Praėjusį savaitgalį muitinės kinologai, įprastinio Vilniaus Pašto posto siuntų patikrinimo metu vienoje iš siuntų aptiko kanapių dervos.
Pareigūnų radiniai
Pareigūnų radiniai / MKT nuotr.

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, specialiai apmokytas muitininkų tarnybinis šuo sureagavo į vieną iš Nyderlandų į Lietuvą atkeliavusią siuntą. Patikrinę įtartiną paketą, muitininkai jame aptiko 212 g. narkotinės medžiagos – kanapių dervos.

Dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos.

Iš karto po šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai pradėjo minti narkotikų gabentojams ant kulnų. Birželio 26 d., atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, muitinės kriminalistai atliko kratą viename iš sostinės butų. Jame pareigūnai aptiko psilocybe genties grybų grybienos bei haliucinogeninės kilmės grybų, taip pat – kanapių, jų sėklų ir haliucinogeninės medžiagos LSD (tikslus kiekis ir vertė nustatinėjami).

Operacijos metu psichotropinės medžiagos bei šalia jų gulėję pakavimo maišeliai, svarstyklės bei revolveris perduoti tirti specialistams.

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas