Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanapių? O gal kokaino? Dėl tokių siūlymų jaunas klaipėdietis aiškinsis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 20-metis klaipėdietis kaltinimas neteisėtai disponavęs narkotinėmis medžiagomis dideliu kiekiu, turint tikslą jas platinti.
Klaipėdos apskrities policijos nuotr.
Asociatyvi iliustracija

Teismui perduota dar viena byla dėl narkotikų platinimo uostamiestyje, praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, jaunuolis, manoma, įgijo didelį kiekį narkotinių medžiagų – kanapių ir kokaino, kurias atsigabeno į savo namus, jas paslėpė ir laikė.

Atlikus kratą klaipėdiečio gyvenamoje vietoje, pareigūnai rado narkotines medžiagas – kanapes, kokainą, taip pat svėrimo įrangą ir grynųjų.

Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis, naudodamasis žinučių siuntimo platforma, įtariama, susitarė dėl susitikimo su kitu asmeniu ir per kelis kartus jam pardavė keturis folijos lankstinukus su kokainu. 2023 metų balandžio mėnesį atlikus kratą klaipėdiečio gyvenamoje vietoje, pareigūnai rado minėtas narkotines medžiagas – kanapes, kokainą, taip pat svėrimo įrangą ir grynųjų pinigų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė, tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Klaipėdiečiui pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 2 dalį. Asmeniui, neteisėtai disponuojančiam dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti gresia nuo 8 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas nėra įrodytas įstatymo numatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu, pažymima prokuratūros pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento