Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kanapių vartojęs BMW vairuotojas su policija pasidalijo fantazija: vežu išmesti!

Kanapių auginimo laboratorijų policijos pareigūnai randa įvairiausiose vietose: ir sodo nameliuose, ir garažuose, ir ūkiniuose pastatuose, ir net daugiabučių namų butuose. O štai Joniškio rajono pareigūnai kanapių sodinukų aptiko automobilyje. BMW vairuotojas apie savo kelionės tikslą pasakė pareigūnų neįtikinusią versiją.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai BMW automobilyje / Šiaulių VPK nuotr.

„Daug bėdų dėl kvaišalų“, – taip lakoniškai, bet iškalbingai pranešimą spaudai pavadino Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyris.

Birželio 8-osios pavakarę Joniškio rajone, Beržininkų kaime, jie sustabdė patikrinti automobilį BMW, kurį vairavo 29 metų Pakruojo rajono gyventojas. Vaizdas, kurį išvydo pareigūnai, kai vairuotojas pakėlė bagažinės dangtį, nustebino – į dėžes sudėtuose vazonėliuose žaliavo kanapės.

Šiaulių VPK nuotr./Bylos įkalčiai bagažinėje
Šiaulių VPK nuotr./Bylos įkalčiai bagažinėje

Iš automobilio buvo ištraukta 18 šių augalų vazonėlių.

Dar labiau nustebino vairuotojo paaiškinimas, kad jis kanapes iš namų išvežė, norėdamas kažkur išmesti. Gana keistai atrodo situacija, kad, norint atsikratyti augalais, reikia iš Pakruojo rajono važiuoti net į Joniškio rajoną.

Pakruojiškis savo automobiliu gabeno jau paaugintas kanapes, siekiančias 10–15 cm. Disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis mūsų šalyje, kaip žinoma, draudžiamas, tad vyras atsidūrė areštinėje.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė.

Joniškio pareigūnai su šiuo vyru susidūrė pirmą kartą, o štai Pakruojo pareigūnams jis žinomas, kaip kvaišalams neabejingas žmogus, nes ne kartą yra baustas administracine tvarka už jų vartojimą. Šį kartą jo šlapimo mėginyje buvo irgi rasta kanabinoidų.

Pakruojo pareigūnams BMW vairuotojas žinomas, kaip kvaišalams neabejingas asmuo.

Tad vyro laukia ir administracinė teisena dėl narkotinių medžiagų vartojimo. Specialistų tyrimui yra atiduotas ir šio vyro kraujo mėginys. Jei bus konstatuota, kad pakruojiškis nuo kvaišalų buvo apsvaigęs, tada bus pradėta dar viena administracinė byla – dėl vairavimo apsvaigus nuo narkotinių medžiagų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas