Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Paaiškėjo, kas tas didvyris, išgelbėjęs žmogų iš sprogusio automobilio

Vilniuje prie degalinės sprogo automobilis su dujų įranga, kilo gaisras. Nukentėjo „Toyota Prius“ vairuotojas, iš degančios mašinos jis ištrauktas per langą. Į pagalbą ne tarnybos metu puolęs ugniagesys karščiausiais įvykio įspūdžiais dalijasi socialiniame tinkle.

Ugniagesiai gelbėtojai gyvena budėjimo režimu net ir tada, kai nedirba, teigiama Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos „Facebook“ profilyje, kur ketvirtadienį pasakojama konkreti tai iliustrujanti istorija.

Šiandien, 12.21 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Ozo gatvėje, sprogo ir dega lengvasis automobilis, nukentėjo žmogus. Automobilis „Toyota Prius“ užsidegė išvažiuodamas iš degalinės, jame buvo įrengta dujinė įranga.

Automobilio dureles neatsidarė, tad su keliais vyrais padėjome vairuotojui išlipti per priekinį langą.

Pirmasis į pagalbą atskubėjo netoli ne tarnybos metu buvęs Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 7-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Gytis Sosnovskis. Jis su keliais šalia buvusiais vyrais iš degančio automobilio ištraukė vairuotoją.

„Išgirdęs sprogimą, pribėgau prie automobilio ir pažiūrėjau, ar jame yra žmonių, – sakė G.Sosnovskis. – Jame buvo tik vairuotojas. Bandžiau atidaryti automobilio dureles, tačiau jos neatsidarė. Tada su keliais vyrais padėjome vairuotojui išlipti per priekinį langą.

Nuotrauka iš asmeninio „Facebook“ profilio/Gytis Sosnovskis
Nuotrauka iš asmeninio „Facebook“ profilio/Gytis Sosnovskis

Žmogus buvo gavęs ugnies pliūpsnį, apdegęs, tačiau kalbėjo ir vaikščiojo. Tuomet puolėme gesinti liepsnojantį automobilį, išnaudojome daugybę gesintuvų, kuriuos iš degalinės nešė jos darbuotojai. Tačiau kai įvyko dar vienas sprogimas, mes atsitraukėme. Netrukus atvyko ugniagesiai gelbėtojai ir greitosios pagalbos medikai. Pasakiau jiems, kad nukentėjo žmogus.“

Kadangi šalia buvo profesionalus ugniagesys, visa nukentėjusiojo gelbėjimo operacija užtruko tik kelias minutes. Vyrą, patyrusį nudegimų, greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Atvykus ugniagesiams, automobilis degė kaip fakelas. Gaisras buvo užgesintas 13.34 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius