Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 30

Kauną nustebinusios 22 telefonų vagystės tyrimas – aklavietėje: kas gelbėja įtariamuosius?

Vaizdo stebėjimo kameros aiškiai užfiksavo penkis vyrus, Kaune įtariamus 25 tūkstančių eurų vertės vagyste – iš salono neįtikėtinai atviromis aplinkybėmis dingo iškart 22 naujutėliai mobilieji telefonai „Samsung“. Tačiau jau tyrimo pradžioje ima aiškėti, kad bylos perspektyvos miglotos. 15min pasidomėjo, kas klampina tyrėjus ir tuo pačiu gelbėja įtariamuosius.
22-iejų mobiliųjų telefonų vagystės tyrime ieškomi vyrai
22-iejų mobiliųjų telefonų vagystės tyrime ieškomi vyrai / Kauno apskrities policijos nuotr.

15min sužinojo, kad Kauno apylinkės prokuratūroje priimtas nutarimas „sustabdyti ikiteisminį tyrimą“ dėl 2022 m. spalio 10 dieną iš Islandijos pl. esančio prekybos centro pavogtų 22 mobiliųjų telefonų.

Kaip skelbta anksčiau, šis didelio susidomėjimo ir nuostabos sulaukęs ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl didelės vertės svetimo turto vagystės (Baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 3 d.). Byla iškelta gavus nukentėjusios įmonės pareiškimą, kuriame buvo teigiama, jog atlikus inventorizaciją, pastebėtas 22 mobiliųjų telefonų „Samsung“ trūkumas.

Peržiūrėjus mobiliojo ryšio paslaugų tiekėjo, iš kurio kažkaip dingo telefonai, vaizdo įrašus, pastebėta, kad telefonai buvo, paprasčiausiai, šaltakraujiškai pavogti.

Įtariamuosius užfiksavo vaizdo kameros, policija netrukus paviešino įtariamųjų veidus bei kreipėsi į visuomenę pagalbos, siekiant juos visus (ar bent vieną jų) atpažinti.

Dabar jau aiškūs du esminiai faktoriai, kurie lemia, jog 25 tūkstančių eurų vertės vagystė gali likti niekuomet ir neištirta. Tuo pačiu teisėsauga skelbia vieną pažadą, dėl kurio šaltakraujiški ilgapirščiai dar negali būti visiškai atsipūtę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito