Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – britų policijai pasidavusio jauno žudiko byla: tėvas atsisakė padėti pasislėpti

Vasario 19-ąją Kauno apygardos teisme turėjo būti pradėta nagrinėti jauno vyro nužudymo Rukloje byla. Kaltinamasis – 1997 metais gimęs Valentas Chachlauskas, iškart po žmogžudystės sprukęs į Jungtinę Karalystę. Paskelbus viešą paiešką, vaikinas pats pasidavė britų policijai. Slapstėsi jis vos mėnesį. Paaiškėjo, kad tokį sprendimą jis priėmė paragintas Jungtinėje Karalystėje gyvenančio tėvo.
Valentas Chachlauskas
Valentas Chachlauskas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Remiantis kaltinamuoju aktu, V.Chachlauskas 2018 m. liepos 14 d. Rukloje, Jonavos rajone, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kas turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, dėl asmeninių nesutarimų su nukentėjusiuoju metu, tyčia 2 kartus peiliu dūrė šiam į krūtinę, kuo padarė jam odos nubrozdinimą ir pjautinę žaizdą krūtinėje, ir 1 kartą tyčia peiliu dūrė nukentėjusiajam į pilvą, kuo padarė mirtinus pažeidimus. Pastarasis dūris komplikavosi vidiniu nukraujavimu, šoku ir dėl šio sužalojimo 1990 metais gimęs jaunas vyras po valandos įvykio vietoje mirė.

Po įvykdyto nusikaltimo kaltinamasis spruko į užsienį, kur, prabėgus mėnesiui, pats pasidavė britų policijai. Tuo metu jau buvo paskelbta vieša jo paieška.

Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policijos ieškomas Valentas Chachlauskas
Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policijos ieškomas Valentas Chachlauskas

Tokiais savo veiksmais V.Chachlauskas kaltinamas padaręs nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. Už tai gresia įkalinimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Teismo posėdžio išvakarėse gautas V.Chachlausko gynėjo prašymas atidėti bylos nagrinėjimą, nes advokatas neturėjo laiko tinkamai susipažinti su byla, – sutartį su kaltinamojo mama jis pasirašė tik šių metų vasario 18-ąją. Iki tol vaikiną gynė valstybės paskirtas advokatas.

Posėdžių salėje nepasirodė ir nukentėjusioji – nužudytojo sesuo. Teismas svarstys, ar priimti nutartį dėl jos atvesdinimo. Mergina civilinio ieškinio nepareiškė.

Dėl šios priežasties bylos nagrinėjimas atidėtas.

Šią nužudymu pasibaigusią istoriją ir nusikaltimo motyvus15min atskleidė bylą kuruojantis prokuroras Edvinas Alosevičius. Pasak jo, V.Chachlauskas Rukloje gyveno kartu su mylimąja. Jie kartu augino vaiką. Įvykio dieną šiam nebuvo nė metukų.

Liepos 14-ąją kaltinamasis su sugyventine grįžo iš kavinės į namus. Jaunuolis buvo išgėręs. Tarp poros kilo konfliktas. V.Chachlauskas griebėsi smurto. Sulaukusi smūgių, kaltinamojo draugė puolė ieškoti pagalbos – ėmė skambinti draugams. Vienas jų sutiko atvažiuoti į poros butą.

Atskubėjus gelbėtojui, tarp jo ir V.Chachlausko įvyko muštynės. Kaltinamasis griebėsi peilio. Suvokęs, ką padarė, jis spruko. Netrukus išvyko į Jungtinę Karalystę, kur gyveno jo tėvas. Pasak prokuroro, būtent šis paskatino sūnų pasiduoti.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Valentas Chachlauskas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Valentas Chachlauskas

„Jis tiesiog atsisakė jį slapstyti. Nesiruošė to daryti. Pasakė paprasčiausiai – eik. Neturėdamas, kur dingti, tikėtina, V.Chachlauskas ir pasidavė britų policijai“, – 15min teigė E.Alosevičius.

Kaltinamasis, anot jo, pripažįsta, kad smogė peiliu sugyventinės gynėjui, tačiau teigia tai daręs gynybos sumetimais, nužudyti nenorėjęs, tik siekęs pats apsisaugoti.

„Tai kaltinamojo gynybinė pozicija – gyniausi. Ar gali teisme viskas pasisukti link būtinosios ginties? Ar gali teismas pripažinti tai būtinąja gintimi? Nemanau“, – patikino prokuroras.

V.Chachlausko sugyventinė dėl prieš ją naudoto smurto jokių pretenzijų nepareiškė. Duomenų, kad ji galėjo būti mušama ir anksčiau, teisėsauga neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito