Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 02 24 /17:18

Apiplėšimas Kaune baigėsi buto padegimu: atidaręs duris vaikinas pajuto smūgį

Trečiadienį 13.32 val. Kauno Savanorių pr. 268 daugiabutyje kilo gaisras. Užsiliepsnojo vienas iš trečiojo aukšto butų, kuriame tuo metu buvo jaunas vaikinas. Evakuoti vienos laiptinės gyventojai. Paaiškėjo, jog prieš kylant gaisrui, degusiame bute galbūt apsilankė plėšikai.

Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba trečiadienį apie 13.30 val. informavo, jog Savanorių pr. 268, Kaune, trečiame gyvenamojo namo aukšte atvira liepsna dega butas, viduje yra žmonių.

Atvykus ugniagesiams, atskirais židiniais degė butas, esantis pastato 3 aukšte. Laiptinė ir šalia esantis butas  buvo uždūminti. Iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Prieš 14 val. dūmų siurbliu iš laiptinės buvo šalinami dūmai, iš pastato evakuoti 4 žmonės iš viršutinių butų.

Įvykio vietoje 15min žurnalistai sutiko užsiliepsnojusio buto savininką. 51-rių metų vyras teigė, kad nukentėjo jo 23-jų metų sūnus.

„Bute jis buvo vienas. Aš grįžau, kai butas jau degė. Šuo kaukė viename iš kambarių. Mano sūnus pasakojo, jog kažkas pasibeldė į duris. Tik jas atidaręs, jis gavo smūgį ir daugiau nieko neprisimena“, – tikino vyras.

Jis sakė esantis tolimųjų reisų vairuotojas.

„Matyt, vagys galvojo, kad mes turime dėl to daug pinigų. Įsibrovė. Viską išvartė. Nieko nerado. Ir, bandydami slėpti įsibrovimo ženklus, padegė butą“, – gaisro versiją pateikė vyriškis.

Anot jo, bute viskas buvo išmėtyta, svetainėje ant sofos-lovos buvo išpiltas kažkoks skystis. Manoma, jog tai ir buvo ugnies šaltinis. Buto savininkas apie tai informavo policiją.

Apie 14 val. nukentėjusiam buto savininko sūnui L.Z. pagalba buvo suteikiama vietoje – greitosios medicinos pagalbos automobilyje. Jaunuoliui studentui buvo perpjauta ranka, matėsi mėlynė po akimi. Vėliau ugniagesiai informavo, jog dėl sumušimo ir apsinuodijimo dūmais jis buvo išvežtas į ligoninę.

Apie 14.10 val. ugnis jau buvo suvaldyta.

14.42 val. ugniagesiai informavo, jog medikų pagalbos prireikė dar dviems senyvo amžiaus moterims. Iš 15-to buto dėl apsinuodijimo į ligoninę išvežta 84-rių metų K.Ž.

Padegimo bei apiplėšimo versiją tirs policija. Pirminiais duomenimis, gaisro židinys – ne tik skystis, išpiltas svetainėje ant sofos-lovos. Dar vienas židinys rastas ir kitame kambaryje.

17.15 val. Kaip vėliau patvirtino gaisrininkai, atskiri gaisro židiniai buvo 14-tame bute, kuriame visiškai išdegė 11 kvadr. m. miegamojo kambarys, 17 kvadr. m. svetainė, sofa-lova ir išdegė 3 kvadr. m. koridoriaus patalpų. Aprūko visas trijų kambarių butas bei laiptinė. Namas yra dvylikos aukštų.

VIDEO: Kaune po apiplėšimo padegtas butas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas