Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija demaskavo gaują, meistriškai viliodavusią pinigus iš norinčių įsigyti automobilius

Po išsamaus tyrimo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl 112 nusikalstamų veikų: dėl neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo ir dėl neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos.
Inernetinė bankininkystė
Inernetinė bankininkystė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 10 asmenų, gimusių 1982 – 1994 m. Jie buvo pasiskirstę vaidmenimis, atliko skirtingas užduotis ir apgaule viliojo iš žmonių pinigus.

2012 m. birželio-lapkričio mėnesiais daugiau nei 100 asmenų visoje Lietuvos Respublikoje kaip avansinius mokėjimus į nurodytas banko sąskaitas pervedė pinigų sumas nuo 28,96 iki 434,43 eurų, tačiau automobiliai pristatyti nebuvo, pinigai taip pat nebuvo grąžinti.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiųjų pateikti civiliniai ieškiniai turtinei žalai atlyginti siekia 10 000 eurų.

Kaltinamieji, nupirkę keturių asmenų bankų korteles su prisijungimo kodais, internetiniuose puslapiuose www.autoplius.lt ir www.autogidas.lt dėjo skelbimus apie tariamai iš užsienio gabenamus pardavimui automobilius, o pagal skelbimus atsiliepusių automobilių pirkėjų reikalavo avansinio mokėjimo.

Vyrai, iš anksto žinodami, kad automobiliai nebus pristatyti, nurodydavo avansinius mokėjimus pervesti į bankų sąskaitas keturių asmenų, kurių banko korteles buvo įsigiję. Tokiu būdu įtariamieji užvaldė avansinius mokėjimus, kuriuos vėliau išgrynino ir pasisavino.

Tyrimą kontroliavo ir organizavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-ojo skyriaus prokurorai. Kaltinamiesiems buvo skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. 6 iš kaltinamųjų anksčiau yra teisti, 4 – ne.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito