Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 11 29 /16:42

Kaune policija brovėsi į M.Mažeikos-Asilo butą: jame aptikta sumušta moteris ir narkotikai

Dėl „agurkinių“ gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymo Kaune teisiamas Mindaugas Mažeika-Asilas vėl atsidūrė policijos dėmesio centre. Laisvėje dėl sunkios ligos laiką iki teismo sprendimo leidžiantis 8 kartus teistas vyras nenustoja daryti teisės pažeidimų. Jis vis sulaikomas ir vėl paleidžiamas. Šįkart teisėsauga su gaisrininkais brovėsi į jo nuomojamą butą – ten aptikta sumušta moteris.
Mindaugas Mažeika teisme
Mindaugas Mažeika teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po specialiųjų tarnybų – tiek greitosios medicinos pagalbos, tiek ugniagesių ir policijos pareigūnų, apgulties ketvirtadienio rytą iš vieno Žemaičių gatvės daugiabučio su antrankiais išvestas įvairiais teisės pažeidimais pagarsėjęs Mindaugas Mažeika-Asilas.

Kauno apskrities policija buvo gavusi moters pranešimą, apie tai, kad ši mano, jog jos dukra yra sumušta. Pėdsakai galimai atvedė prie M.Mažeikos nuomojamo buto. Kadangi jo durų niekas neatidarė, prireikė ugniagesių gelbėtojų pagalbos.

Kaip 15min informavo Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, policija paprašė ugniagesių gelbėtojų pagalbos atidaryti duris. Buvo pranešimas, kad pilietis neatidaro durų. Ugniagesiai lipo pažiūrėti pro langus. Netrukus sulaukė iš pareigūnų šūksnio, kad pagalbos nebereikia, – durys atidarytos. Vis dėlto, kaip 15min patikslino Kauno apskrities policija, į butą pareigūnai pateko pro langą.

Netrukus iš buto su antrankiais išvestas M.Mažeika-Asilas. Kiek vėliau išvesta ir medikų žinion perduota sumušta moteris.

Kauno apskrities VPK nuotr./Sulaikytas Mindaugas Mažeika-Asilas
Kauno apskrities VPK nuotr./Sulaikytas Mindaugas Mažeika-Asilas

Papildyta 14.43 val. Kaip informuoja Kauno apskrities policija, lapkričio 29 d. apie 9 val. Kauno apskrities VPK pareigūnai sulaukė artimųjų pranešimo, kad jų dukra, gimusi 1989 metais, gali būti sužalota, jos telefonas išjungtas ir nepavyksta susisiekti su ja. Pareigūnams nedelsiant sureagavus į gautą pranešimą, apžiūrint galimas moters buvimo vietas, tikrintas ir vyro, su kuriuo ji bendrauja, nuomojamas butas, esantis Kaune, Žemaičių gatvėje.

Iš pradžių į vyro, gimusio 1975 metais, butą patekti nepavyko, asmuo durų neatidarė. Pasitelkus Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų pagalbą, leidus buto savininkui, bandyta patekta per langą, tačiau pradėjus laužti buto duris, jas atrakino viduje buvęs vyras (M.Mažeika – aut. past.). Buto viduje rasta galimai sumušta moteris, ji dėl sužalojimų pristatyta į gydymo įstaigą. Namuose taip pat rasta miltelių, panašių į narkotines medžiagas.

Buto viduje rasta galimai sumušta moteris, ji dėl sužalojimų pristatyta į gydymo įstaigą. Namuose taip pat rasta miltelių, panašių į narkotines medžiagas.

Vyras sulaikytas ir pristatytas į gydymo įstaigą, jog būtų nustatyta, ar asmuo nėra apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 138 str. 2 d. – nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Už tai gresia laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Penktadienį bus kreipiamasi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo sulaikytajam.

Kaltinamas „agurkinių“ gaujos nario nužudymu

8 kartus anksčiau teistas vyras kaltinamas 2016 m. kovą nušovęs „agurkinių“ gaujos narį Igorį Laškevičių. Vyras taip pat kaltinamas turto sunaikinimu ir papirkimu. Iki šiol teismo verdikto M.Mažeika laukė laisvėje (teigia sunkiai sergantis), tačiau ir vėl sugebėjo pažeisti įstatymą. Įstatymus jis pažeidžia nuolat. Vos tik sulaikomas už kokį, netrukus vėl paleidžiamas į laisvę. Ir vėl nusikalsta.

Štai laisvės malonumais vasarą besimėgavusio M.Mažeikos vairuojamas automobilis liepos 3 dieną buvo sustabdytas patikrinimui. Automobilyje rastas folijos gabalėlis su galimai narkotinėmis medžiagomis. M.Mažeikai buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,5 prom., o prie automobilio vairo jis sėdo neturėdamas tam teisės.

Kaltinamasis sulaikytas dviem paroms, vėliau kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo. Suimti jį nuspręsta trečią kartą. Kardomosios priemonės sugriežtinimo klausimas buvo sprendžiamas Kauno apygardos teisme. Posėdyje dalyvavęs M.Mažeika toliau gynėsi sunkiai sergantis (šiuo metu – nuo hepatito C) – permatome maišelyje atsinešė net vaistų.

Be vairuotojo pažymėjimo M.Mažeika buvo sulaikytas ir šių metų kovo 28 d. – gyvenvietėje viršijo greitį. Ne vienas ir ne du Kelių eismo taisyklių pažeidimai užfiksuoti ir pernai.

Išvengti suėmimo nagrinėjant nužudymo bylą M.Mažeikai pavyksta dėl konstatuotos sunkios ligos. Vos tik teismas patupdo jį už grotų, apskundęs sprendimą „Asilas“ vėl išeina į laisvę. Išeina ir dar kartą nusikalsta.

Štai sulaikytam iškart po žmogžudystės, tuomet dar įtariamajam ikiteisminiame tyrime M.Mažeikai, buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Tačiau kardomojo kalinimo laikotarpiu konstatavus jam sunkią nepagydomą ligą, 2016 m. lapkričio 23 d. Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi suėmimas buvo pakeista į užstatą bei dokumentų paėmimą. Šia nutartimi vyras buvo įpareigotas nekliudyti tolimesniam tyrimui, nedaryti naujų nusikalstamų veikų. Tačiau įpareigojimo kaltinamasis nepaisė.

Būdamas laisvėje, 2017 m. sausio 6 d. M.Mažeika neturėdamas teisės vairavo automobilį „Mercedes-Benz“, kai Kauno Raudondvario pl. jį sustabdžiusiems Lietuvos kelių policijos Specialiosios paskirties skyriaus vyriausiesiems patruliams, siekdamas jų neteisėto neveikimo, už tai, kad nebūtų surašytas administracinio nusižengimo protokolas už jo padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus (vairavimas transporto priemonės neturint tam teisės, neturėjimas civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, įspėjamųjų signalų naudojimo tvarkos pažeidimas), tiesiogiai pasiūlė ir davė 50 eurų kyšį, įdėdamas 50 eurų nominalo kupiūrą į pareigūnų tarnybinio automobilio dešinės pusės priekinių durelių daiktadėžę.

Taip pat nustatyta, jog M.Mažeika padarė ne vieną administracinės teisės pažeidimą: vairavo transporto priemonę neturėdamas teisės jos vairuoti ir būdamas apsvaigęs nuo alkoholio bei narkotinių medžiagų, o liepos mėnesį sukėlė eismo įvykį, kurio metu apgadino 4 transporto priemones.

Viešai suimamas ne pirmą kartą

Pernai metų rugpjūčio 21 d. 10.40 val. Kauno Draugystės g. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Patrulių rinktinės pareigūnais sulaikė kaltinamąjį.

Vėliau Kauno apylinkės teismas jam paskyrė suėmimą, tačiau šią nutartį M.Mažeika apskundė ir vėl išėjo į laisvę. Iki šių metų liepos 3 dienos, kada vėl nusižengė įstatymui.

Sulaikytas viešoje vietoje jis buvo ir liepos 22 d. apie 22.30 val. Sulaikytas dėl to, kad slapstėsi nuo Kauno apygardos teismo, kuris vyrui liepos mėnesį paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Ir vėl, veltui. Rugpjūčio 21 d. Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija atsižvelgė į M.Mažeikos-Asilo skundą dėl Kauno apygardos teismo nutarties ir sušvelnino bausmę – vietoj suėmimo trims mėnesiams skyrė intensyvią priežiūrą, t.y. stebėjimą elektroninių prietaisų pagalba (apykojė), taip pat kaltinamajam paskyrė įpareigojimus.

„Baudžiamosios bylos duomenys apie naujus M.Mažeikos padarytus teisės pažeidimus administracinės teisės pažeidimus ir baudžiamąjį nusižengimą neigiamai charakterizuoja kaltinamąjį, tačiau, teisėjų kolegijos vertinimu, savo pavojingumu neprilygsta nusikaltimams“, – tuomet skelbė Lietuvos apeliacinis teismas, kurio nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Dalyvaudamas šiemet prasidėjusiuose teismo posėdžiuose M.Mažeika vos galėjo pakelti galvą nuo stalo. Teismui bandė sukurti sunkiai sergančio asmens įvaizdį. Parodymus jis atsisakė duoti – teigė tai padarysiąs po visų liudytojų parodymų. M.Mažeika nurodė dėl nužudymo ir turto sunaikinimo esąs nekaltas.

Bylos duomenimis, M.Mažeika 2016 m. kovo 29 d. vakarą, būdamas apsvaigęs nuo psichotropinių, narkotinių medžiagų bei alkoholio, Kaune tiksliai ikiteisminio tyrimo metu nenustatytoje vietoje iš tiksliai tyrimo metu nenustatyto savadarbio arba perdirbto 9 mm kalibro šaunamojo ginklo (pistoleto, pistoleto kulkosvaidžio), tyčia du kartus šovė 31-erių metų nukentėjusiajam, tris kartus teistam, su „agurkinių“ gauja sietam I.Laškevičiui į galvą, dėl ko nukentėjusysis mirė. Po to jis lavoną automobiliu „VW Golf“ nugabenęs į miškelį, esantį Kauno rajone, išmetė. Teisėsaugai atradus nužudytojo kūną, ant jo buvo aptikta kankinimo žymių.

Be to, M.Mažeika kaltinamas tuo, kad sunaikino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu. 2016 m., laikotarpiu nuo kovo 29–30 d., tiksliai ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu laiku, prie Bažnyčios ir Užupio gatvių sankryžos, esančios Domeikavoje, Kauno rajone, slėpdamas nužudymo pėdsakus, tyčia, visuotinai pavojingu būdu sunaikino svetimą turtą, tai yra padegė automobilį „VW Golf“, kuriuo gabeno lavoną. Kauno kriminalistai tuomet užtruko mažiau nei parą laiko, kol sulaikė įtariamą egzekutorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus