Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaune rastas nukankintas ir „nukryžiuotas“ katinas – susivieniję kauniečiai ieško sadisto, siūlo net atlygį

Socialiniai tinklai tiesiog ūžia – ieškomas vyras, manoma, nukankinęs ir prie vieno iš Kauno daugiabučių nukryžiavęs katiną. Gyventojų vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo vyrą, praeinantį su maišu, kartono gabalu ir šaka, ant kurios, tikėtina, ir buvo nukryžiuotas gyvūnas. Ieškodami sadisto, kauniečiai įkūrė feisbuko grupę, už naudingą informaciją siūlomas net piniginis atlygis. Tyrimo ėmėsi ir policija.
Kaune rastas išniekintas katino lavonėlis ir ieškomas tai padaręs vyras
Kaune rastas išniekintas katino lavonėlis ir ieškomas tai padaręs vyras / Soc. tinklų ir 15min skaitytojos Monikos nuotr.

Feisbuke prieš kelias dienas sukurta grupė „Nukryžiuotas katinukas Kaune“, kuriame neabejingi kauniečiai dalijasi bet kokia su šiuo įvykiu susijusia informacija.

Šioje grupėje paskelbtas ir birželio 14 dieną vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotas įrašas, kuriame matomas ties vienu daugiabučiu Savanorių prospekte praeinantis vyras, nešinas maišu, medžio šaka ir kartono gabalu. Žmogaus veido nesimato.

VIDEO: Gyventojų vaizdo stebėjimų kamerų užfiksuotas vyras

Katino egzekucija įtariamo vyro paiešką vykdantys aktyvūs kauniečiai mano, kad tame maiše galėjo būti nešamas nukankintas katinas. Žiūrėdami vaizdo įrašus, žmonės tikino net girdėję į kniaukimą panašų garsą.

Kreipėsi dėl vaizdo kamerų

15min susisiekė su vaizdo įrašo autore – grožio namų „Monyc“ savininke Monika, ir paprašė jos daugiau papasakoti apie šią siaubingą istoriją.

„Birželio 15 dieną, maždaug 8.20 valandą, sulaukiau skambučio iš policijos pareigūnų su prašymu leisti peržiūrėti grožio salono lauko vaizdo kameras, nes naktį buvo vykdoma nusikalstama veikla. Sutikimą daviau, bet norint ištraukti dviejų parų vaizdo įrašus, reikia kvalifikuoto specialisto, todėl pareigūnai pažadėjo atsiųsti savo žmogų.

Penktadienį ryte atvyko kriminalistas, kuris man parodė „nukryžiuoto kačiuko“ nuotrauką ir stebėjo įrašus iš mano telefono, tačiau nieko nerado. Įrašų sau nepasidarė“, – istoriją ėmė pasakoti Monika.

Soc. tinklų nuotr./Kaune rastas išniekintas katino lavonėlis
Soc. tinklų nuotr./Kaune rastas išniekintas katino lavonėlis

Kadangi ji vienintelė turi prisijungimą prie vaizdo stebėjimo kamerų įrašų, ėmė peržiūrinėti visus jomis užfiksuotus vaizdus. Tai užėmė begales laiko, nes moteris nežinojo, kuriuo tiksliai metu galėjo praeiti tariamas gyvūnų kankintojas.

„Šeštadienio vėlų vakarą radau nusikaltimo kaltininką, jis praėjo tiesiai pro salono kameras 15 dieną 00.16 valandą. Vienoje rankoje nešėsi baltą maišą, kitoje – kartono gabalą ir šaką. Atrodo, jaunas vyras. Ėjo greitu žingsniu, puikiai suplanavęs, kur jį pastatys. Po maždaug 10 minučių jis grįžo kitu keliu palei Kalniečių turgų jau tuščiomis“, – savo atradimais pasidalijo Monika.

Vaizdo įrašas buvo perduotas policijos pareigūnams.

Aptiko namo gyventoja

Brutaliai nukryžiuotą katiną, anot Monikos, ryte, maždaug apie 07.20 valandą rado namo gyventoja. Ji ir iškvietė policijos pareigūnus.

Katinas, remiantis moters pasakojimu, buvo negyvas, kruvinas, už letenėlių pririštas prie šakos, kaip ant kokio kryžiaus. Už katino buvo užkištas kartono gabalas, kuriame purškiamais dažais pavaizduoti vyriški lytiniai organai ir, kaip manoma, sparnai.

15min skaitytojos Monikos nuotr./Kaune ieškomas vyras
15min skaitytojos Monikos nuotr./Kaune ieškomas vyras

„Nepatvirtintais duomenimis, kačiukas buvo laukinis ir namo gyventojai jį maitindavo kieme, bet tai gali būti ir sadisto katinas, nes niekas jo nepasigedo. Nors vaizdo kameros neužfiksavo to vyro veido, iš aprangos, eisenos ir sudėjimo, tikiuosi, kad jo artimieji jį atpažins ir praneš policijai. O jei ne, tai, manau, per mėnesį jis vis tiek buvo praėjęs pro nusikaltimo vietą ir bus užfiksuotas jo veidas dienos metu. Tai tik laiko klausimas“, – vylėsi Monika.

Siūlo net atlygį

Daugybė žmonių neliko abejingi šiam įvykiui. Jie vienas per kitą dalijasi sparčiai sklindančiu vaizdo įrašu. Už naudingos informacijos suteikimą netgi siūlomas piniginis atlygis – 1500 eurų. Pranešėjui garantuojamas anonimiškumas.

Tikima, kad susivieniję bendram tikslui žmonės gali daug daugiau nuveikti netgi už policiją.

Būta ir tokių komentatorių, kurie priminė, kad tai ne pirmas toks atvejis, nutikęs su gyvūnais Kauno Savanorių prospekte. Žinomi neva gyvūnų kankinimo atvejai ir netoliese esančioje Geležinio vilko gatvėje.

Kalniečiuose siautėja gyvūnų maniakas sadistas?

Policija pradėjo tyrimą

Dėl šio įvykio tyrimą pradėjo ir policijos pareigūnai.

Kaip 15min informavo Kauno apskrities policija, birželio 15 dieną apie 07.30 valandą Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) buvo gautas pranešimas, jog Kauno Savanorių prospekte, kieme, rastas nugaišęs katinas, kuris galimai buvo kankinamas.

Kauno apskrities VPK atlieka ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais (Baudžiamojo kodekso 310 straipsnis). Už tai baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

„Įtarimai kol kas niekam nepareikšti. Daugiau tokių ikiteisminių tyrimų Savanorių prospekte nėra pradėta“, – patikino Kauno apskrities policijos Komunikacijos poskyris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne