Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno apygardos teismas: Kručinskų vaikams buvo kilusi grėsmė, jie paimti teisėtai

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose dar spalio 4 dieną priimta nutartis, leidžianti paimti iš Eglės Kručinskienės ir Gintaro Kručinsko jų vaikus. Šį sprendimą sutuoktiniai apskundė aukštesnės instancijos teismui. Bylą išnagrinėję teisėjai konstatavo realybę: vaikams buvo kilusi reali grėsmė, jie paimti teisėtai.
Eglė ir Gintaras Kručinskai
Eglė ir Gintaras Kručinskai / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Teismas padarė išvadą, kad mažamečiams vaikams 2018-09-29 buvo kilusi grėsmė, todėl jie paimti iš jų atstovų pagal įstatymą“, – skelbiama Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos pranešime spaudai.

Kauno apygardos teismas, kaip apeliacinė instancija, nutarė palikti nepakeistą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų 2018 m. spalio 4 d. nutartį.

Nors nutartis dėl paėmimo ir teisėta, kilus dalies visuomenės pasipiktinimui, šeimai vaikai buvo grąžinti spalio 25 dieną.

„Spalio 24 dieną vykusiame šeimos atvejo posėdyje, bendru dalyvių sutarimu, buvo nuspręsta grąžinti vaikus tėvui G.Kručinskui nuo spalio 25 dienos, teikiant intensyvią socialinių darbuotojų priežiūrą ir pagalbą. E.Kručinskienė bendrauja su vaikais, gyvena kartu. Šeimai teikiamos intensyvios socialinės paslaugos“, – skelbia teismas.

Motina bus teisiama

15min primena, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas rugsėjo 29 dieną, gavus duomenų iš praeivio, kuris pamatė moterį – E.Kručinskienę, galbūt smurtaujančią prieš vieną iš savo mažamečių vaikų. Dvejų metų berniukui galimai buvo suduota per rankas.

Moteriai buvo pateikti įtarimai ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Taip pat jai buvo apribota galimybė bendrauti su sūnumi.

Tarnyboms nusprendus vaikus iš šeimos paimti, ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Vaikų teisių specialistai tikino, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus – namuose aptiktų rykštelių, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais, vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažįsta, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Kilus skandalui, vaikai grąžinti tėvui, moteriai leista bendrauti su abiem atžalomis.

Šiuo metu E.Kručinskienė laukia teismo, jai pateikti kaltinimai dėl fizinio skausmo sukėlimo (BK 140 str.) ir viešosios tvarkos pažeidimo (BK 284 str.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito