Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 01 /16:07

Kauno įmonė sulaukė laiško su milteliais, Rusijos ambasada tai laiko provokacija

Liepos 1-osios rytą pranešama, kad viena Kauno įmonė sulaukė laiško su neaiškios kilmės milteliais. Siųsta neva iš Rusijos ambasados Vilniuje. Kaip 15min teigė šios ambasados atstovas, tai – akivaizdi provokacija. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.
Laiškas, kurį gavo Kauno įmonė
Laiškas, kurį gavo Kauno įmonė / Kauno apskrities policijos nuotr.

Kaip praneša Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, liepos 1 dieną 08.50 valandą gautas pranešimas, kad Kauno Partizanų gatvėje veikianti įmonė ką tik gavo laišką su neaiškios kilmės milteliais „Antharx“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./įmonė Kaune gavo neaiškios kilmės miltelius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./įmonė Kaune gavo neaiškios kilmės miltelius

Galimai tai – juodligės bakterija.

Laiškas neva siųstas iš Rusijos Federacijos ambasados Vilniuje.

Apie įvykį pranešė įmonės, gavusios netikėtą siuntinį, direktorė.

Kaip prabėgus pusvalandžiui teigė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė, vokų turinys buvo sudėtas į vakuumuotus maišus, bus atliekami tyrimai.

Patalpos išmatuotos chemijos ir radiacijos prietaisais, pakitimų nenustatyta.

Tolimesnį tyrimo procesą perėmė policija.

„Atgalinis adresas neva užrašytas „Rusijos Federacijos ambasada Vilniuje““, – teigė Dž.Vaitkevičienė.

Niekas įvykio metu nenukentėjo, medikų pagalbos neprireikė.

Kaip teigė Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė, policijos pareigūnai informacijos apie įmonėje gautą voką su įtartinais milteliais sulaukė 9.18 val.

Į įvykio vietą iškart buvo išsiųstos reaguojančios pajėgos.

Nuvykus paaiškėjo, kad įmonė turi atskirą įėjimą iš lauko, o šiandien vietoje dirbo tik 2 darbuotojai, kurie buvo išvesti į saugią aplinką (lauką).

Šiuo metu laukiama Kauno miesto savivaldybės civilinės saugos specialistų, kurie turėtų priimti sprendimą dėl tolimesnių veiksmų, susijusių su voku ir jo turiniu.

Papildyta 10.47 valandą. 15min žiniomis, laiškas, kuriame buvo milteliai, buvo įmestas į įmonės pašto dėžutę prie įėjimo. Tokio akibrokšto sulaukė danų bendrovė „Per Aarsleff“.

Kauno apskrities policijos nuotr./Laiškas, kurį gavo Kauno įmonė
Kauno apskrities policijos nuotr./Laiškas, kurį gavo Kauno įmonė

Siųstame voke buvo atspausdintas lapelis, kuriame parašyta „Antharx“ ir kita eilutė – „Skambinkit pagalbos telefonu 112“.

Policijos pareigūnai išsivežė įmonės direktorę iki pašto skyriaus, nes buvo gautas kvietimas, atsiimti dar du laiškus, tačiau šie buvo įprasti.

Kaip apie šį įvykį informavo Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, 10.03 valandą gauta papildoma informacija, kad pašto skyriuje yra dar vienas vokas, skirtas įmonei. Ugniagesių pajėgos nuvyko į paštą, evakavo 5 klientus iš pastato, atliko matavimus ir patikrino laišką.

Siuntėjas buvo nurodytas kitas. Laiškas atplėštas ir patikrintas, jis – nepavojingas.

Papildyta 13.33 valandą. Kaip informavo Kauno apskrities policija, minėtas laiškas, su jame esančiomis medžiagomis, nugabentas tyrimams į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją Vilniuje.

Papildyta 15.04 valandą. Su užklausa dėl šio įvykio 15min kreipėsi ir į Rusijos ambasadą Lietuvoje.

Aleksandras Kudrjavcevas, Rusijos ambasados ​​Lietuvoje spaudos sekretorius, patikino, kad apie šį įvykį sužinojo iš žiniasklaidos.

„Rusijos ambasada Lietuvoje neturi nieko bendro su žinutėse minimu voku. Mes tai vertiname kaip akivaizdžią provokaciją. Norime išsamaus šio įvykio paaiškinimo kreiptis į vietos valdžios institucijas“, – teigė A.Kudrjavcevas.

Papildyta 16.05 valandą. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo (Baudžiamojo kodekso 145 str. 2 d.).

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas