Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno medikus sužavėjo, kaip ugniagesiai greitkelyje gelbėjo girto vairuotojo taranuotą ekipažą

Kas dieną daugiau ar mažiau dramatiškomis aplinkybėmis į pagalbą žmonėms skubančius Kauno greitosios pagalbos stoties medikus sužavėjo jų kolegų, ugniagesių gelbėtojų, profesionalumas. Medikai negali pamiršti, kaip dar užpraėjusį savaitgalį gaisrininkai darbavosi rimto eismo įvykio vietoje: greitkelyje girtam vairuotojui įsirėžus į „Alfa Romeo“ galą, buvo sužeisti trys jauni žmonės. Ugniagesiai sulaukė medikų padėkos ir dovanėlių.
Avarijos vietoje
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rugsėjo 27 dieną, 04:09 valandą, Kaune, Islandijos plente, autostrados Vilnius–Klaipėda 97-ajame kilometre, įvyko eismo įvykis. Susidūrus automobiliams „Alfa Romeo“ ir „Audi A6“ nukentėjo keturi asmenys.

Už šio eismo įvykio dalyvių gyvybių gelbėjimą VšĮ Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties medikai labai dėkingi Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 4-osios ir 5-osios komandų pareigūnams: pamainos vadui Ričardui Jonaičiui, skyrininkams Marius Ališauskui, Gintautui Čižinauskui, Tadui Subačiui, ugniagesiams gelbėtojams Gyčiui Stanioniui, Edvardui Volkauskui, Laurynui Ivanauskui, Dovydui Šiaučiūnui, Matui Stankevičiui, Artūrui Nugariui, Gintui Vilčinskui, Antanui Matulioniui ir Deividui Taruliui.

Kauno ugniagesių nuotr./Medikų padėka ugniagesiams
Kauno ugniagesių nuotr./Medikų padėka ugniagesiams

„Mes taip pat labai dėkingi VšĮ Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojams, kad jie pastebėjo ir įvertino ugniagesių pastangas, kai kiekviena sekundės dalis gyvybiškai svarbi“, – paviešintame pranešime skolingi neliko ir medikų pagerbti Kauno gelbėtojai.

Kauno ugniagesių nuotr./Medikų padėka ugniagesiams
Kauno ugniagesių nuotr./Medikų padėka ugniagesiams

Kiek plačiau paties įvykio fabula užfiksuota Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos įvykių suvestinėje, kur rašoma, kad tą ankstyvą rytą gautas pranešimas, jog Kaune, Islandijos pl., kelio Vilnius–Klaipėda 97-ajame km, įvyko eismo įvykis, yra sužeistųjų. Prispaustų žmonių iš tiesų nebuvo, visi keturi nukentėjėliai buvo sąmoningi, perduoti medikams – taip kukliai patys gelbėtojai aprašė šią gelbėjimo operaciją. Taip pat užfiksuota, kad iš automobilio „Alfa Romeo“ (iš bako) 1x15m plote išsiliejo dyzelino. Teršalai surinkti.

Aiškiausiai įvykio scenarijus yra užfiksuotas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atliekamo ikiteisminio tyrimo pirminėje medžiagoje.

Avarijos sukėlimu įtariamam „Audi“ vairuotojui nustatytas 2,34 promilės girtumas.

Rugsėjo 27 d. apie 04.10 val. Kaune, važiuojant nuo Savanorių pr. link Panerių g., automobilis „Audi A6“, vairuojamas vyro (gim. 1989 m.), atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį „Alfa Romeo“, vairuojamą vyro (gim. 1994 m.). Nuo smūgio „Alfa Romeo“ atsitrenkė į kelio atitvarą, kliudė gatvės apšvietimo stulpą.

„Audi“ vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,34 prom. Į gydymo įstaigą pristatyti „Alfa Romeo“ keleiviai (gim. 1994 m. ir 1995 m.) bei keleivė (gim. 1994 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas