Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 04 /12:56

Kauno policija ieško mačiusių, kaip buvo padegtas namas Vijūkuose: tiriama keršto už išpuolį Laisvės alėjoje versija

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, kuomet rugsėjo 23 dieną apie 23.30 valandą Kauno rajono Vijūkų kaime padegtas namas. Viena iš tiriamų versijų, kad tai galėjo būti kerštas už išpuolį Kauno Laisvės alėjoje, kai vidury dienos buvo sumušti keli su nusikalstamu pasauliu siejami asmenys.
Užpuolimas restorane „Grilintas Cinamonas“
Užpuolimas restorane „Grilintas Cinamonas“ / Sergejaus Kozlovo nuotr.

Asmenis, mačiusius įvykį, pastebėjusius ar vaizdo stebėjimo kameromis užfiksavusius įtarimą keliančius asmenis, ar turinčius bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskrities VPK pareigūnus telefonu 8 700 635 73 arba 112, arba el. paštu lina.steponaviciute@policija.lt.

Kauno apskrities VPK pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d.

Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla praėjusią savaitę interviu 15min pripažino, kad viena iš šio padegimo versijų gali būti keršto akcija už išpuolį Laisvės alėjoje. Neoficialiais duomenimis, padegtas namas priklauso vieno iš išpuolyje dalyvavusių asmenų giminaičiams.

„Na, mes tiriame visas galimas versijas – ir kad tai galima keršto akcija, tai tikrai šita situacija, šita istorija mums yra žinoma, yra atliekamas dar vienas, papildomas ikiteisminis tyrimas ir jo metu bus atsakyta į kylančius klausimus“, – sakė R.Požėla.

VIDEO: Kauno policija: visi 4 muštynių įtariamieji rasti, nors ir bandė slėptis

15min primena, kad rugpjūčio 25 dienos popietę kaukėta gauja, ginkluota kastetais bei metaliniais strypais, Laisvės alėjoje, restorano „Grilintas Cinamonas“ lauko terasoje, puolė restorane sėdėjusius žmones.

Pagal pradinę informaciją 8 asmenys galimai užpuolė keturis vyrus ir vieną moterį.

VIDEO: Penktadienį Kaune, Laisvės alėjoje, kaukėti bei strypais ginkluoti banditai užpuolė kavinėje sėdinčius vyrus

Anot liudytojų, užpuolikai buvo apsirengę juodai, kaukėti, ginkluoti kastetais ir metaliniais strypais. Įvykus susirėmimui, skraidė restorano inventorius, ant grindinio liejosi kraujas. Vienas iš kaukėtųjų suriko: „Aš vis tiek tave užmušiu“.

Trys nukentėjusieji – gimę 1973, 1980 ir 1997 m. – galiausiai atsidūrė ligoninėje. Po medikų apžiūros jie paleisti gydytis ambulatoriškai. Kaip patvirtino teisėsauga, vienas iš nukentėjusiųjų – su nusikalstamu pasauliu sietinas 1980 metais gimęs Rytis Sadauskas.

Daugiau apie R.Sadauską ir jo kriminalinę praeitį skaitykite čia. Užpuolikų buvo sumuštas ir praeityje su „daktarų“ gauja sietas Egidijus Smailys.

VIDEO: Kaune gaujų karas nesiliauja: policijos vadovas – apie galimą keršto akciją už išpuolį Laisvės alėjoje

Netrukus po užpuolimo buvo sulaikyti ir suimti Lukas Ščerbinskas, Tadas Mučinskas, Juozas Minkevičius ir Karolis Kavaliauskas. Vėliaui policijai pasidavė Vitalijus Zakrževskis bei Edgaras Rezajevas. Jie taip pat siejami su nusikalstamu pasauliu.

Pareigūnų teigimu, minėtos dvi grupuotės jau senokai konfliktuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito