Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 07 /01 09 08:14

Dingusios mažametės paieška: visą naktį dirbo penkios didelės grupės, šiandien – viskas iš naujo

Kaune šimtai policijos pareigūnų bei savanorių nuo sekmadienio vakaro intensyviai ieško dingusios mažametės. Paskutinė vieta, kur matyta mergaitė – autobusų stotelė Chemijos gatvėje. Ji iš namų išėjo važiuoti į parduotuvę pirkti elementų, bet parduotuvės taip ir nepasiekė. Tikrinama ir versija, kad mažametė iš stotelės galėjo būti pagrobta – esą kažkoks vyras įsodino mergaitę į automobilį. Apžiūrimos visos įtarimų keliančios ir neįprastose vietose paliktos mašinos. Mergaitės intensyviai ieškota sekmadienio naktį, visą pirmadienį ir naktį į antradienį. Antradienio rytą policija pranešė: nieko nerasta, paieškos tęsiamos toliau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Agotos paieškas įsitraukė ir užsienio lietuviai: platinami skelbimai kitomis kalbomis

Papildyta 07.03 val. Naktį nerasta nieko, pareigūnai dirba toliau

Ankstų antradienio rytą Policijos departamentas savo paskyroje „Facebook“ pasidalijo naujausia informacija apie mergaitės paieškas. Visą naktį numatytas Kauno vietas žvalgę šimtai pareigūnų ir savanorių nieko nerado.

„Visą naktį vyko intensyvūs paieškos veiksmai ieškant Kaune dingusios mergaitės. Neprarandame vilties ir tęsiame paiešką. Ačiū savanoriams“, – rašo Policijos departamentas. Visą naktį dirbo penkios didelės paieškų grupės. Vėliausias instruktažas vyko 4 val. nakties. Antradienį, 9 val., prie policijos komisariato pareigūnai ir savanoriai renkasi naujam instruktažui.

Prie Policijos komisariato pastato Chemijos gatvėje pirmadienio dieną ir naktį kas kelias valandas vyko instruktažai, kur pareigūnai ir savanoriai gaudavo užduotis patikrinti tam tikrus plotus. Naktį buvo tikrinamos ir miškingos vietovės, ir apleistos vietos, tačiau apie jokius radinius nepranešama.

Papildyta 00.04 val. R.Matonis: pareigūnai ieškos per naktį

Policijos pareigūnai ir savanoriai antrą naktį iš eilės tęs Kaune dingusios devynmetės paiešką.

„Paieška bus tęsiama ir naktį“, – BNS pirmadienio vakarą sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, naujausią instruktažą policijos pareigūnai teiks Chemijos g. 4B vidurnaktį.

Kauno policija pirmadienio vakarą paskelbė gaunanti pranešimus, jog šviesios spalvos „Mazda“ automobiliai yra tikrinami gyventojų.

Anot jos, pasklidusi informacija, jog mergaitė išvežta būtent tokia transporto priemone, yra nepatvirtinta. Gyventojų prašoma savavališkai netikrinti automobilių ir juos vairuojančių asmenų. Policija neieško konkretaus automobilio, koncentruojamasi į šviesios spalvos universalus.

Papildyta 23.40 val. Kauno policija pasidalino paieškos nuotraukomis

Kauno policija savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti minia policijos pareigūnų. Iš jų matyti, kad pareigūnai savo paieškas naktį tęsė ir miško teritorijose.

Papildyta 21.40 val. Žmonės pradėjo patys tikrinti įtartinus automobilius

Vėlai vakare Kauno policija pranešė, kad pradėjo gauti pranešimus, jog vairuotojai, vairuojantys šviesios spalvos automobilius „Mazda“, yra tikrinami gyventojų.

Pareigūnai pabrėžia, kad pasklidusi informacija, jog mergaitė išvežta būtent tokia transporto priemone – nepatvirtinta.

Nuotr. iš socialinių tinklų/Žmonės patys ėmė medžioti įtartinus automobilius
Nuotr. iš socialinių tinklų/Žmonės patys ėmė medžioti įtartinus automobilius

„Prašome gyventojų nesiimti savavališkai tikrinti automobilius ir juos vairuojančius asmenis. Kilus įtarimui, kad informacija ir/ar automobilis gali būti susijęs su įvykiu – nedelsiant informuoti skubios pagalbos telefonu 112!

Dėkojame už supratimą ir pasitikėjimą policijos pareigūnų profesionalumu atliekant paieškos veiksmus, analizuojant įvairią vaizdinę medžiagą“, – rašoma policijos pranešime.

Mergaitės bus ieškoma per naktį

Papildyta 20.35 val. Policija neskelbia, ar nuo sekmadienio vakaro jau daugiau nei parą trunkančios intensyvios paieškos davė kokių nors rezultatų.

Pirmadienį paieškos buvo rengiamos keliais etapais. Drauge su pareigūnais įvairiose Kauno vietose dingusiosios ieškojo pora šimtų savanorių, tačiau, jų teigimu, nežinoma, kad būtų pavykę rasti kokių nors tyrimui reikšmingų radinių.

Policijos pareigūnai klausosi instruktažo
Policijos pareigūnai klausosi instruktažo

Po 20 val. vakaro Kauno policija „Facebook“ pasidalijo įrašu, kuriame matyti, kaip instruktažo klausosi daugybė pareigūnų. Įraše skelbiama, kad dingusios mergaitės bus ieškoma visą naktį. Skelbta, kad paieškose naktį bus mažiau savanorių, o daugiau policijos pareigūnų, tačiau tamsos ir šalčio nepabūgo ir keli šimtai savanorių.

„Startuoja dar vienas instruktažas! Paieškos darbai tęsiami – Agotos ieškosime ir naktį“, – rašoma pranešime.

Paieškos tęsiamos ir sutemus

Papildyta 17.03 val. Savanoriai prie policijos komisariato Chemijos gatvėje pirmadienį susirinko trečią kartą. Pirmi du paieškų raundai rezultatų nedavė. Po instruktažo apie 200 žmonių, gavę naujus paieškų plotus, drauge su policijos pareigūnais vėl leidosi ieškoti dingusiosios.

Kitas susitikimas prie policijos pastato numatytas 20 val. Bus skirstomi nauji paieškos plotai.

Tiriamos visos versijos, paskelbta tarptautinė paieška

Papildyta 16.35 val. Pirmadienio popietę viešą komentarą žiniasklaidai suteikė ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Mindaugas Baršys.

Anot jo, paieška šiuo metu vykdoma ir Kaune, ir Kauno rajone.

„Pareigūnų dešimtys dalyvauja paieškoje. Ieškosime, tiek, kiek reikės, diena ar naktis“, – teigė komisaras.

Policija pirmadienį pranešė, kad paskelbė ir tarptautinę mergaitės paiešką.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mindaugas Baršys
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mindaugas Baršys

„Informacija yra perduota visoms (policijos – BNS) apskritims, paskelbta ir tarptautinė paieška, tačiau dabar fiziškai yra ieškoma Kauno mieste ir Kauno rajone“, – sakė M.Baršys.

„Taip pat atliekami kiti veiksmai, dėl kurių negaliu plėstis“, – pridūrė jis.

„Dienos metu lygiai taip pat tikrinamos įvairios versijos, apie kurias plėstis negaliu, nes tai gali būti naudinga kitiems. Šitų dalykų nenorėčiau komentuoti“, – sakė jis.

Viršininkas kvietė gyventojus, kurie sekmadienį važiavo tarp 16.30 iki 17.30 val. Chemijos, Technikos, Pramonės ar Draugystės gatvėse, ir automobiliuose turi vaizdo registratorius pasidalinti turima medžiaga, net jei ši neatrodo nereikšminga.

Paskutinė vieta, kur registruota mergaitės buvimo vieta pagal telefono lokaciją – Chemijos gatvė. Ar telefonas veikia, M.Baršys nekomentavo.

„Tikrinama visa informacija, visi vaizdo įrašai, registratorių įrašai, vaizdo kamerų duomenys, kita informacija, gaunama iš gyventojų, viešųjų šaltinių“, – sakė Kauno policijos vadovas.

Viršininkas dėkojo gyventojams, Raudonojo kryžiaus savanoriams, šauliams, kurie nakties metu telkėsi paieškoms. Ar buvo aptiktas bent vienas reikšmingas radinys paieškų vietose, M.Baršys neatskleidė.

Jis atsisakė kalbėti ir apie dingusios mergaitės šeimą, ir apie tai, ar namiškiai žinojo, kad ši tamsiu paros metu viena susiruošė vykti į parduotuvę.

15min žiniomis, dingusios mergaitės tėvai yra žinomi verslininkai.

Mergaitė dingo, kai apie 16.30 val., iš namų Kaune, Trešnių take, išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės. Iki jos ji nenuvyko.

Papildyta 15.01 val. Per pietus prie policijos pastato vėl susirinko didžiulė minia savanorių.

Policijos pareigūnai instruktavo žmones žvalgyti ir jaunimo susibūrimo vietas, ir vandens telkinius, pamiškes. Savanoriams nurodyta šukuoti Kauno marių pakrantę prie Kauno jachtklubo ir „Monte Pacis“ vienuolyno komplekso.

VIDEO: Kauno policijos instruktažas dėl dingusios mergaitės paieškos

Susirūpino ir vidaus reikalų ministrė

Situacija nuolat domisi ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.
Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM), ministrė A. Bilotaitė atidžiai stebi Kaune dingusios mažametės paiešką, palaiko nuolatinį ryšį su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla.

„Ministrė su komisaru aptarė, kaip vykdoma paieška, kokių papildomų priemonių ir pajėgų dar reikia. Komisaras patikino, kad imamasi visų įmanomų priemonių, siekiant kuo operatyviau išsiaiškinti mergaitės dingimo aplinkybes ir jos buvimo vietą, paieškai ir aplinkybių analizei skiriamas didžiausias galimas dėmesys“, – pranešė ministerija.

Anot ministrės, pasitelktos gausios policijos ir savanorių pajėgos. Padėką už pagalbą policijai ji reiškia savanoriams ir gyventojams.

Papildyta 12.43 val. Prieš vidurdienį į visus paieškai neabejingus entuziastus kreipėsi Vytautė iš Lietuvos raudonojo kryžiaus. „Esu Chemijos g., policijoje, štabe. Prašau visų galinčių dalyvauti paieškoje, rinktis 12.00 val. prie Chemijos g. policijos. Bus instruktažas iš policijos, susiderinsime veiksmus“, – paieškų grupėje paskelbė Vytautė Stankevičienė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dingusios mergaiės paieškos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dingusios mergaiės paieškos

„Instruktažo metu paskirstomi žmonės po teritorijas. Prašoma atkreipti dėmesį, galbūt pastebės kuprinę, telefoną, drabužių, įtartinų automobilių, dar kažką. Savanorių skaičius ir šiandien perkopė 100. 14.30 valandai visi sugrįš naujam instruktažui ir persigrupavimui“, – 15min informavo Kauno apskrities VPK Komunikacijos skyriaus vadovė Odeta Vaitkevičienė.

Anot instruktažo, paieškų etapai vykdomi pagal tą patį formatą. Skiriamas apmokytas pareigūnas, kuriam į pagalbą ateina būrys savanorių – kiekviena tokia grupė apeina ir apžiūri tam tikrą sutartą teritoriją, vadinamąjį sektorių.

„Apsižiūrim dėl, neduok Dieve, paties žmogaus, dėl daiktų, dėl kitų aplinkybių“, – aiškino instruktažą vedęs uniformuotas Kauno policininkas.

Savanorių paprašyta iškart informuoti grupės vyresnįjį pareigūną, jei aptinkamas daiktas ar įkaltis, kuris atrodo svarbus. Patariama nuo radinio nenueiti, o sulaukti profesionalių tyrėjų jo radimo vietoje.

Vieną sektorių „šukuojančią“ asmenų grupę sudaro apie 10, keliolika ar kelios dešimtys narių.

„Kiekvienas rezultatas yra rezultatas“, – pridūrė instruktažo vedėjas.

„Apsižiūrim dėl, neduok Dieve, paties žmogaus, dėl daiktų, dėl kitų aplinkybių“, – instruktažo metu sakė jį vedęs pareigūnas: viliamasi mergaitę rasti gyvą.

Taigi kitas susitikimas Chemijos g. prie policijos – 14.30 val., per pietus pranešama socialiniame tinkle. Papildoma informacija pasidalino Ieva M.

„Lėšų rinkimo nesvarstome. Esame atsitiktiniai žmonės, norintys padėti. Kitas susirinkimas bus 14.30 val., aplinkinių rajonų gyventojai, jei esate namuose ir turite galimybę, nuvežkite tuo laiku šiltos arbatos ar užkandžių savanoriams“, – ragina paieškų aktyvistė.

VIDEO: Kauno policijos instruktažas dėl dingusios mergaitės paieškos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dingusios mergaiės paieškos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dingusios mergaiės paieškos

„Kamerų įrašai analizuojami, yra tam policijoje sukurta atskira darbo grupė. Konkretaus automobilio neieškoma, atkreipiame dėmesį labiau į baltus/sidabrinius universalus“, – paieškų grupėje feisbuke paskelbė V.Stankevičienė.

Papildyta 10.35 val. Pirmadienio rytą policijoje įvyko pasitarimas dėl tolimesnės paieškos. Pasiskirsčius į grupes po 20–30 žmonių, ieškoti dingusios mergaitės vėl žadama aplink vietą, kurioje ji buvo pastebėta paskutinį kartą – Chemijos autobusų sustojimą, Chemijos gatvę.

Kaip 15min teigė Kauno apskrities policija, savanorių, prisidedančių prie paieškų, skaičius jau perkopė 100.

Suprasti akimirksniu

  • Agota vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė).
  • Mergaitė gimusi 2014 m., jos ūgis – apie 140 cm, liekno sudėjimo.
  • Su savimi turėjo juodą kuprinę, taip pat ir mobilųjį telefoną.

Apžiūri įtartinai paliktus automobilius

Paryčiais žmonės pastebėjo automagistralėje paliktą „Toyota Prius“ automobilį – apie tai iškart buvo informuota policija.

„Mačiau šį rytą 5.50 valandą, važiuodamas į darbą pro „Megą“, už tilto po dešine, autostradoj stovi paliktas „Toyota Prius“, tamsios spalvos, numerių nemačiau. Kas važiuosit pro šoną, sustokit, numerius bent pažiūrėkit“, – mergaitės paieškos feisbuko grupėje pranešė vienas vairuotojas.

Šis automobilis užkliuvo ir kitiems.

Kadras iš Edgaro A. filmuotos medžiagos/Kovo 11-osios g. liudininkas prasilenkė su automobiliu, panašiu į tamsų „Toyota Prius“
Kadras iš Edgaro A. filmuotos medžiagos/Kovo 11-osios g. liudininkas prasilenkė su automobiliu, panašiu į tamsų „Toyota Prius“

Kaip 15min teigė Kauno apskrities policija, automobilis buvo patikrintas, nieko įtartino jame nerasta.

Problema kyla ir dėl dronų su termovizoriais – jų pakelti nėra įmanoma dėl itin žemos temperatūros.

Dingo sekmadienį

Kauno apskrities policijos pareigūnai sekmadienį pranešė vykdantys nepilnametės paiešką.

Paskutinė žinoma mergaitės vieta – stotelė Chemijos g. Policija prašo gyventojų, kurie maždaug nuo 16.20 iki 17.20 val. važiavo Chemijos g. ir turi vaizdo registratorius, būtinai peržiūrėti vaizdo įrašus. Kiekviena detalė svarbi.

Mergaitė turėjo telefoną, kuriuo artimieji bandė su ja susisiekti sekmadienį, bet jis neveikia – yra arba išjungtas, arba išsikrovęs.

Ketino važiuoti pirkti baterijų

Pareigūnai pranešė, kad nepilnametė sekmadienį iš namų, esančių Kaune, Trešnių take, išėjo ir iki šiol negrįžo. Naujausiais duomenimis, mergaitė ketino važiuoti autobusu pirkti baterijų, bet parduotuvėje jos nebuvo. Sklinda kalbos, kad esą ją autobuso stotelėje į automobilį galėjo įsodinti nežinomas vyras. Tikinama, kad policija prie Kauno marių jau esą aptiko įtartiną automobilį, tačiau pareigūnai šią informaciją neigia, tikina, kad ji – klaidinanti.

Paieškų pajėgos telkiamos per „Facebook“

„Facebook“ susibūrė mergaitės paieškoms skirta grupė, kurioje yra tūkstančiai žmonių. Jau vakar prie Kauno policijos pastato rinkosi būrys žmonių, pasiryžę ieškoti mergaitės.

Policija gavo pranešimą, kad sekmadienį apie 17 val. moteris praeidama paskutinėje Chemijos gatvės stotelėje matė vyrą su mergaite. Praėjusi ji išgirdo mergaitės riksmą.

Kaunietė teigia, kad toje stotelėje matė rėkiančią mergaitę ir vyrą, šią informaciją ji operatyviai perdavė policijai.

„Viena mergina pranešė, jog jos mama (ne mergaitės, o feisbuko lankytojos – red. past.) apie 17 val. toje stotelėje matė rėkiančią mergaitę ir vyrą, šią informaciją operatyviai perdavė policijai“, – skelbiama internete. Policija patvirtina, kad turi šią informaciją.

Liudininkė apsisuko ir grįžo link stotelės, bet nebespėjo. Joje stovėjęs automobilis nuvažiavo.

Nerimą kelia stingdantis šaltis

Išeidama iš namų Agota vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė). Pasak pareigūnų, ji galėtų būti Amaliuose ar Petrašiūnuose, tačiau neatmestina, kad ir kituose rajonuose. Didelį nerimą kelia tai, kad vakarą ir naktį buvo labai šalta, labai žvarbus ir pirmadienio rytas.

Ieškojo visą naktį

Agotos paieška Kaune intensyviai vyko visą naktį, pirmadienio rytą informavo Kauno apskrities policija.

„Kartu su mūsų pareigūnais dirbo organizacijos Lietuvos Raudonasis Kryžius / Lithuanian Red Cross savanoriai, dešimtys, o gal net šimtai, neabejingų gyventojų, nepabūgusių nakties tamsos ir šalčio.

Tikrintos ir tikrinamos ne tik įvairios teritorijos, peržiūrinėjami vaizdo įrašai, padėsiantys patvirtinti arba paneigti 22.45 val. gautą informaciją, kad nepilnametė apie 17 val. matyta stotelėje su vyru šalia neaiškios markės automobilio“, – rašoma Kauno policijos „Facebook“ paskyroje.

„Būsime su dronais, kurie mato naktį šilumos šaltinius“, – dar išvakarėse socialiniame tinkle į paieškas įsitraukę gyventojai tarėsi, kokius plotus aktualu žvalgyti iš oro.

Prašo patikrinti vaizdo įrašus

Kol kas pareigūnai neatmeta jokios versijos ir dar kartą prašo tų, kurie galbūt vakar vakare nepamatė prašymo, visus važiavusius Kaune, Chemijos g., laikotarpiu nuo 16.20 val. iki 17.20 val. peržiūrėti registratorių vaizdo įrašus.

Asmenis, žinančius nepilnametės buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašome kreiptis į Kauno apskr. VPK pareigūnus telefonu 8 700 60600 arba skubios pagalbos telefonu 112.

Policija vykdo ikiteisminį tyrimą

„Paieška tebevyksta, šukuojamos teritorijos su pareigūnais, sekmadienį buvo prisijungusios gausios savanorių gyventojų pajėgos“, – BNS sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Anot jos, pareigūnai analizuoja didelį kiekį vaizdo įrašų. Gyventojų prašoma pasidalinti vaizdo registratorių Trešnių take ir aplink fiksuota medžiaga.

O. Vaitkevičienės duomenimis, 2014 metais gimusi mergaitė sekmadienį, apie 16.30 val. iš namų Kaune, Trešnių take, išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės.

Policija, anot atstovės, sulaukė keleto gyventojų skambučių dėl dingusios mergaitės, tačiau daugiausiai siūlančių fizinę pagalbą ieškant mažametės.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas