Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policijos rankose – dar du estai, bandę išsigryninti svetimus pinigus

Lapkričio 1 d. Kauno Ateities pl., tęsiant ikiteisminio tyrimo veiksmus, dėl galimo sukčiavimo ir netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, klastojimo ar neteisėto disponavimo ja sulaikyti du Estijoje gyvenantys asmenys, gimę 1990 ir 1989 m. Penktadienį bus kreipiamasi į Kauno apygardos teismą dėl kardomųjų priemonių skyrimo šiems asmenims. Iki šiol policija buvo suėmusi dar 4 asmenis.
Marijampolės policija sučiupo ieškomą plėšiką
Sulaikymas/ Asociatyvi nuotr. / Marijampolės apskrities VPK nuotr.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, praėjusią savaitę, spalio 27 dieną, buvo sulaukta pranešimo, kad įtartinai atrodantys asmenys bando bankomate išgryninti pinigus iš bankomato. Į gautą pranešimą nedelsiant sureagavę Kauno apskrities policijos pareigūnai Kaune, prie prekybos centro, sulaikė Estijos pilietį, gimusį 1990 m., kuris bankomate bandė išgryninti pinigus. Pas sulaikytąjį rasta 15 plastikinių mokėjimo kortelių.

Tą pačią dieną buvo sulaikyti dar du Estijos piliečiai, gimę 1990 m. ir 1987 m., kurie bankomate bandė išgryninti pinigus. Pas juos rasta 30 plastikinių mokėjimo kortelių.

Kiek vėliau Kauno V.Krėvės pr., prekybos centre, sulaikytas vyras, gimęs 1987 m., kuris bankomate bandė išgryninti pinigus. Pas jį rastos 7 plastikinės mokėjimo kortelės. Visi asmenys sulaikyti, jiems paskirtos kardomosios priemonės.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo ir netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Asmenims paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas dviem mėnesiams.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir primena, kad visuomet pastebėjus galimai daromą teisės pažeidimą, apie tai nedelsiant praneškite bendruoju pagalvos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas