Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno prokuroras: į apyvartą paleisti 37 tūkst. netikrų eurų pridarytų daug žalos

Kauno teisėsaugininkai užkirto kelią padirbtų pinigų realizacijai. Už 1,4 kg aukso luito užstatą kaunietis savo pažįstamam „paskolino“ 37 tūkst. netikrų eurų. Pareigūnai džiaugiasi, kad klastotės nepateko į apyvartą.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / „Pixabay“ nuotr.
Temos: 2 Euras Kaunas

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai kontroliuoja ir vadovauja ikiteisminiam tyrimui, kuriame įtarimai netikrų pinigų gaminimu, laikymu ir realizavimu pareikšti 30-ečiui Kauno miesto gyventojui E. J.

Įtariama, kad E. J. pažįstamam vyrui paskolino 37 tūkstančius eurų, o kaip užstatą paėmė 1,4 kg aukso luitą. Pinigų gavėjas tik išėjus įtariamajam pastebėjo, kad pasiskolinti pinigai galimai yra suklastoti.

Praėjusį penktadienį (liepos 27 d.) teismas pritarė prokuroro prašymui ir įtariamąjį suėmė dviems mėnesiams, rašoma Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus atstovų pirmadienį paviešintame pranešime

„Pastabaus kauniečio ir policijos pareigūnų dėka išvengta didelės sumos netikrų pinigų realizavimo. Visos konfiskuotos kupiūros yra 50 eurų nominalo, tad paleistos į apyvartą galėjo padaryti tikrai daug žalos“, – teigė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras.

Šį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Už didelio kiekio padirbtų pinigų pagaminimą, laikymą ir realizavimą Baudžiamajame kodekse numatytas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai