Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno „Šnekučio“ darželio auklėtojai mesti kaltinimai dėl vaikų mušimo – nepagrįsti

Kauno apylinkės prokuratūroje, įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, liudytojų apklausas, ekspertų išvadas, priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl auklėtojos pareigas užėmusios galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo savo ugdytiniams.
Lopšelis-darželis „Šnekutis“
Lopšelis-darželis „Šnekutis“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vasario 20-ąją teisėsauga dėl fizinio smurto prieš vaikus pateikė įtarimus Panemunėje veikiančio Kauno „Šnekučio“ vaikų lopšelio-darželio auklėtoja.

Pranešta, kad auklėtoja trankė vaikams per rankas, ėmė už kaklo bei kitais veiksmais sukėlė mažamečiams fizinį skausmą, naudojo psichologinę prievartą. Dėl to į savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyrių kreipėsi 9 vaikų tėvai, o savivaldybė informaciją perdavė teisėsaugai.

Tačiau atlikus visus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus, išanalizavus ir ištyrus byloje surinktus duomenis konstatuota, kad duomenų, kurie neginčytinai pagrįstų I.T. kaltę dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiams ugdytiniams, nepakanka, praneša prokuratūra.

„Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, kiekviena nusikalstama veika turi būti neginčijamai įrodyta. Šiuo atveju tokių duomenų nėra surinkta pakankamai, nors tam buvo išnaudotos visos įstatymo suteiktos galimybės. Todėl priimtas sprendimas tyrimą nutraukti“,– teigė ikiteisminiam tyrimui vadovavusi bei jį kontroliavusi prokurorė Lina Zakarauskaitė.

Įžvelgusi auklėtojos veiksmuose galimai padaryto administracinio nusižengimo požymių, tyrimui vadovavusi ir jį kontroliavusi prokurorė pavedė Kauno apskrities VPK spręsti dėl administracinės teisenos pradėjimo buvusiai lopšelio-darželio auklėtojai I.T.

Prokuroro nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai