Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno teisėjui Rimantui Grigui STT pareiškė įtarimus dėl kyšininkavimo

Šiandien Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus dėl galimo kyšininkavimo Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjui Rimantui Grigui. Jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, ir nurodyta nebendrauti su kai kuriais asmenimis.
Teisėjas Rimantas Grigas
Teisėjas Rimantas Grigas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teisėsauga anksčiau šią savaitę pareiškė įtarimus dviem Kauno advokatams ir advokatės kontoros darbuotojui dėl teisėjo papirkimo.

Įtariama, kad Kauno advokatas, buvęs ilgametis teisėjas Bronislavas Liatukas, susitarė su Kaune veikiančia advokate Valda Grigonyte, kad ji, veikdama bendrai su advokatės kontoros darbuotoju Tautvydu Grigu, perduos neteisėtą atlygį. Jiems pateikti įtarimai dėl teisėjo papirkimo, skelbia STT.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Kauno advokatas, buvęs ilgametis teisėjas, B.Liatukas susitarė su Kaune veikiančia advokate V.Grigonyte, kad ji, veikdama bendrai su advokatės kontoros darbuotoju T.Grigu, perduos neteisėtą atlygį Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjui R.Grigui.

Kaip įtariama, už ne mažesnį kaip 2 000 Eur kyšį siekta, kad teisėjas, nagrinėdamas vieno asmens administracinio nusižengimo bylą apeliacine tvarka, paskirtų švelnesnę administracinio poveikio priemonę ir sutrumpintų vairuotojo pažymėjimo atėmimo terminą nuo 12 iki 3 mėn. Nustatyta, kad sutartas neteisėtas atlygis ar jo dalis buvo perduota teisėjui jo darbo vietoje, Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose.

Anksčiau skelbta, kad atliekant kratą teisėjo gyvenamojoje vietoje, jis bandė naikinti įrodymus, primena BNS.

R.Grigas apylinkės teismo teisėju Kaune dirba nuo 1999-ųjų. Jis ilgą laiką specializavosi baudžiamųjų bylų ir administracinių nusižengimų nagrinėjime.

Trečiadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą dėl leidimo patraukti teisėją R.Grigą baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę. Prezidentas šį prašymą tenkino.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Kauno valdyba.

Įtariamajam teisėjui skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nurodytais asmenimis.

Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

VIDEO: Kauno apylinkės teismo pirmininkas – apie pradėtą ikiteisminį tyrimą teisėjui dėl kyšininkavimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas