Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno teismas pradės nagrinėti bylą dėl mirtinos avarijos per Moters dieną: pražudė vieną ir sužalojo du

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje 52-ejų metų Vytautas D. kaltinamas šių metų kovo 8-ąją netoli Zapyškio sukėlęs eismo įvykį, kurio metu vienas asmuo žuvo, o du keleiviai patyrė nesunkius sveikatos sutrikdymus.
Stiprus snygis Vilniuje
Slidus kelias/ Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas, Vytautas D. kaltinamas tuo, kad 2023 m. kovo 8 d. kelyje Kaunas–Zapyškis–Šakiai, kryptimi nuo Kauno link Šakių, vairuodamas automobilį „VW Caravelle“ nesilaikė visų atsargumo priemonių ir Kelių eismo taisyklių, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, vietovės reljefą, meteorologines sąlygas, eismo intensyvumą, esant šlapiai bei slidžiai kelio dangai, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešinga kryptimi važiuojančiu automobiliu „Fiat Ducato“.

Avarijos metu buvo mirtinai sužalotas 1970 m. gimęs automobilio „Fiat Ducato“ vairuotojas, o du šio automobilio keleiviai (gimę 1961 ir 1972 metais) patyrė sužalojimus, dėl ko jiems vėliau buvo konstatuoti nesunkūs sveikatos sutrikdymai.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė Kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus (Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.), baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas