Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 05 /13:13

Per sprogimą kavinėje Vilniaus centre nukentėjo žmogus: aiškėja priežastys

Trečiadienį Vilniuje – karštas incidentas, kurio metu nukentėjo kavinės darbuotojas. Sostinės centre, Katedros aikštės pakraštyje esančioje lauko kavinėje, nugriaudėjo galingas sprogimas ir kilo gaisras. Įvykio metu sužeistas darbuotojas išvežtas į ligoninę. Į gaisro vietą siųstos itin gausios gelbėtojų pajėgos, tiesa, dalis jų pakeliui atšaukta. Kavinę valdanti bendrovė „Amber Food“ praneša, kad tikėtina, jog sprogimas įvyko dėl galimo įrenginio gedimo.

Pranešimas apie įvykį gautas 11.22 val.

Lauko kavinėje „Katpėdėlė“ Vilniaus centre, Šventaragio g., įvyko sprogimas, kilo gaisras. Lauko kavinė yra prie Pilies gatvės, šalia esančiose perėjose nuolat pilna žmonių.

Pirminis pranešimas apie šį karštą incidentą pradžioje neskambėjo itin grėsmingai: lauko kavinėje dega skėtis.

Malšindamas ugnį, nukentėjo darbuotojas.

Karšti liudininko įspūdžiai

„Įvyko dujų nutekėjimas. Vienas žmogus sužalotas (darbuotojas), kiti patyrė didelį šoką.

Suvažiavo visos pajėgos: gaisrinė, greitoji pagalba, policija. Gaisras jau buvo nuslopintas pajėgoms atvykus. Jie išnešė balionus, gesino gaisro likučius. Kavinė patyrė didelių nuostolių virtuvėje, beveik jos nebeliko.

Darbuotojai pasižymėjo didele drąsa, gelbėjo kavinės inventorių, kolegas, asmeninius daiktus. Vaizdas pradėtas filmuoti iš karto po sprogimo“, – 15min anonimiškai pranešė vienas liudininku tapęs skaitytojas.

VIDEO: Gaisras kavinėje „Katpėdėlė“

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė 15min sakė, kad pranešimas apie šį karštą incidentą pradžioje neskambėjo itin grėsmingai.

Numeriu 112 pranešta, kad lauko kavinėje dega skėtis. Į įvykio vietą buvo išsiųstos itin gausios ugniagesių pajėgos: 5 autocisternos ir autokopėčios. Tiesa, 3 autocisternų ekipažai pakeliui į nelaimės vietą buvo atšauktos.

Vienas įstaigos darbuotojas bandė tramdyti ugnį parankinėmis priemonėmis, tai darydamas, vyras nukentėjo, jam prireikė medikų pagalbos.

PADG duomenimis, 11.45 val. fiksuota gaisro likvidacija, o incidento priežastys ir aplinkybės dar tik pradedamos tirti.

Atvyko per 7 minutes

„Pirmosios pajėgos po septynių minučių buvo įvykio vietoje, iš po kavinės stogelio rūko dūmai. Gaisras labai greitai lokalizuotas ir 11.45 val. ugniagesiai paskelbė, kad gaisras likviduotas, yra vykdomi baigiamieji darbai“, – agentūrai BNS sakė atstovė E.Zdanevičienė.

Ugniagesių turimais duomenimis, vienas žmogus nukentėjo, jam suteikta medikų pagalba.

Gaisro priežastys tiriamos, PAGD atstovės teigimu, pareigūnai neturi informacijos, kad būtų įvykęs sprogimas.

Bendrasis pagalbos centras (BPC) BNS informavo, kad apie įvykį pirmojo skambučio sulaukta 11.21 val., dalis žmonių pranešė apie lauko kavinėje sprogusį dujų balioną.

BPC teigimu, nukentėjo kavinės darbuotojas, jis išvežtas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę.

Sveiki, siunčiame „Amber food“ grupės vykdančiosios direktorės Gintarės Liorentienės komentarą:

„Amber Food“: nutekėjo dujos

„Katpėdėlės“ kavines valdančios bendrovės „Amber Food“ teigimu, grupės lauko kavinėje „Katpėdėlė“ užsiliepsnojus nutekėjusioms dujoms, nukentėjo šios maitinimo įstaigos darbuotojas.

Tikėtina, kad sprogimas įvyko dėl galimo įrenginio gedimo. Dujų balioną šiandien ryte pakeitė objektą aptarnaujanti įmonė.

„Tikėtina, kad sprogimas įvyko dėl galimo įrenginio gedimo. Dujų balioną šiandien ryte pakeitė objektą aptarnaujanti įmonė. Į įvykio vietą operatyviai iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, medikai, kavinės veikla sustabdyta, pradėtas įvykio tyrimas. Mūsų darbuotojas išvežtas į ligoninę.

Įvykio aplinkybes aiškinamės, bendradarbiaujame su tarnybomis ir laukiame informacijos apie mūsų darbuotojo būklę. Kavinės lankytojai nenukentėjo, šiuo metu grėsmės aplinkiniams nėra“, – rašoma bendrovės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas