Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių komisaro reakcija į girtuoklių paradą: kelių „ne erelius“ reikia ugdyti nuo mažens

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) viršininkas Vytautas Grašys momentinio girtų vairuotojų būrio pagausėjimo nedramatizuoja – komisaras pastebi, kad apsvaigusių kelių erelių sulaikymo statistika metams bėgant beveik nekinta. Kitaip tariant, ir negerėja. LKPT vadovas rodo pirštu į tėvelius, auklėtojus ir mažuosius, dar tik būsimus „ratuotus“ eismo dalyvius.
Vytautas Grašys
Vytautas Grašys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjęs kovo 11-osios savaitgalis buvo šventinis, tačiau pakilią nuotaiką temdė masiškai sulaikomi eismo dalyviai. Kaip rašė 15min, savotiškame apspangusių vairuotojų „parade“ dalyvavo net policininkas, ugniagesys ir dešimtys „neuniformuotų“ kelių erelių.
Blaivumo neaptikę tikrintojai pažeidėjams ir nusikaltėliams (nuo 1,51 promilės taikoma baudžiamoji atsakomybė) fiksavo nuo simbolinio iki sunkaus (daugiau nei 3 promilių) girtumo.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys 15min teigė, kad jau kelerius pastaruosius metus išaiškintų neblaivių vairuotojų skaičius šalies statistikoje beveik nekinta.

„Kad padėtis pasikeistų turime visi kartu šviesdami ir ugdydami vaikus, jaunus žmones – būsimus vairuotojus – išmokyti saugoti savo ir kitų asmenų gyvybes, branginti gyvenimą“, – svarstė pareigūnas.

V.Grašio įsitikinimu, kiekvieno neblaivaus vairuotojo elgesys eisme yra labai pavojingas.

Tik švietimas bei piliečių nepakantumas gali padėti tai išguiti.

„Tik švietimas bei bendras piliečių nepakantumas gali padėti išguiti įsisenėjusią klaidingą visuomenės nuostatą – kad galima taip nesaugoti nei savo, nei kitų gyvybės. Kiekvienas turime būti pilietiški ir netoleruoti neblaivaus asmens sėdančio nei prie automobilio, nei prie dviračio, nei elektrinio paspirtuko vairo“, – teigia respublikinės kelių policijos vadovas.

Tuo metu LKPT Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Jorūnė Liutkienė pateikė konkretesnę statistiką: dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvusiųjų žmonių skaičius per visus 2022 m. buvo „tik“ 15, o sužalotųjų dėl girtuoklių ir pernai, ir užpernai buvo per kelis šimtus.

LKPT iliustracija/Statistinė informacija
LKPT iliustracija/Statistinė informacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas