Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelmės meras prašo išteisinti jį dėl kyšininkavimo, prokuroras siekia 75 tūkst. eurų baudos

Kelmės rajono mero Vaclovo Andrulio kyšininkavimo byla keliasi į Šiaulių apygardos teismas. Pirmosios instancijos teismo nuosprendį apskundė ne tik pats nuteistas meras, bet ir prokuroras, kuris siekia gerokai griežtesnės bausmės.
Vaclovas Andrulis
Vaclovas Andrulis / Nuotrauka iš V.Andrulio „Facebook“ profilio

Kelmės rajono meras Vaclovas Andriulis už kyšininkavimą nuteistas vasario 11 d. Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų nuosprendžiu jis buvo pripažintas kaltu, jam paskiriant bausmę – 500 MGL dydžio (25000 eurų) baudą.

Pirmosios instancijos teismo apkaltinamąjį nuosprendį Šiaulių apygardos teismui apskundė nuteistasis ir byloje valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras.

Pirmosios instancijos teismo nuosprendį apskundęs prokuroras apeliacine tvarka nagrinėsiančios Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegijos prašo V.Andruliui paskirti 1500 MGL dydžio (75000 eurų) dydžio baudą, taip pat paskirti baudžiamojo poveikio priemones.

Nuteistasis ir jo gynėjas apeliacinės instancijos teismo prašo apkaltinamąjį nuosprendį panaikinti, o nuteistąjį išteisinti, nes jis nepadarė jam inkriminuojamos nusikalstamos veikos.

Šiuo metu nuo Kelmės rajono savivaldybės mero pareigų teismo nušalintas 62 metų V.Andriulis buvo pripažintas kaltu už tai, kad pareikalavo iš kito asmens 10 tūkstančių eurų kyšį už palankumą vykdant Tytuvienų miesto Viešųjų erdvių sutvarkymo ir pritaikymo visuomenės poreikiams projektą.

Byloje surinkti duomenys teismui leido daryti išvada, kad meras suprato, kad daro nusikalstamą veiką. Pirmosios instancijos teismas už padarytą nusikaltimą paskirtą 25 tūkstančių eurų baudą V.Andrulį įpareigojo sumokėti per vienerius metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Jam buvo paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje 5 metus.

Kelmės rajono savivaldybės meras V.Andrulis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų buvo sulaikytas 2020 metų gegužės 19 dieną, kai iš minėtą projektą įgyvendinančios bendrovės direktoriaus priėmė dalį reikalauto kyšio – 5 tūkstančius eurų. Atliekant ikiteisminį tyrimą V. A. kurį laiką pareigūnų buvo sekamas.

Teismo posėdis paskirtas balandžio 7 d. 9.20 val., rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas