Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keršto kaina – 10,5 metų kalėjimo: nuteista sugyventinį valandą kankinusi kaišiadorietė

Rugsėjo 28 dieną Kauno apygardos teismas 10,5 metų kalėti nuteisė 42-ejų metų Ramunę Černiauskienę, kuri 2020 metų lapkritį Kaišiadoryse kankindama valandą ir itin žiauriai nužudė savo sugyventinį. Šiam lenta bei kirviu smogta ne mažiau nei 74 kartus. Kaltinamoji tikino norėjusi, kad sugyventinis kentėtų labiau nei ji – prieš moterį buvo dažnai smurtaujama. Tai neva buvo kerštas.
Kaltinamoji teisme
Kaltinamoji teisme / Karolinos Stažytės / 15min nuotr.

R.Černiauskienė nuteista už tai, kad 2020 metų lapkričio pabaigoje namuose Kaišiadoryse, būdama apsvaigusi nuo alkoholio, ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, tarpusavio konflikto metu tyčia sudavė lenta į galvą, veidą bei įvairias kūno vietas ir kirviu į kojas 1972 metais gimusiam sugyventiniui S.Ž. ne mažiau 74 smūgius.

Į galvos sritį smogta mažiausiai 15 kartų.

Smurto protrūkis, manoma, galėjo trukti visą valandą – S.Ž., neabejojama, kentė didžiulį skausmą.

Vyras mirė vietoje.

Karolinos Stažytės nuotr./Kaltinamoji teisme
Karolinos Stažytės nuotr./Kaltinamoji teisme

Kaltinamoji teisme savo kaltę pripažino, bylos nagrinėjimo metu davė nuoseklius parodymus, tikino, taip keršijusi už nuolatinį smurtą prieš ją.

S.Ž. neva ją mušęs ir prieš pat nužudymą, todėl ji, per 10 minučių išgėrusi litrą degtinės, ir ryžosi kerštauti, norėjusi, kad sugyventinis kentėtų taip, kaip ji kentėjo – nužudyti nenorėjo, tačiau ir nesidomėjo, ar jis gyvas.

Pyktis, įniršis aukos atžvilgiu yra neva likęs ir po šio mirties.

„Jaučiau didžiulį skausmą po jo (sugyventinio S.Ž. – aut. past.) smūgių“, – teisme teigė moteris, pripažinusi, kad jos smūgiai buvo stiprūs, nes buvo įpykusi ir bijojo, kad tik S.Ž. nepakiltų ir jos nemuštų.

Konfliktas neva įvykęs dėl dingusio S.Ž. mobiliojo telefono, už tai sugyventinis R.Černiauskienei smogęs stalčiumi per nugarą, šluotos kotu – per koją.

Liudydamas teisme S.Ž. brolis, kurio sodyboje iš pašalpų gyvenanti, nuolat girtaujanti porelė ir leido dienas, pripažino, kad S.Ž. buvo teistas daug kartų. Tarp jo ir kaltinamosios vyravo blogi santykiai, ši nuolat vaikščiojo su mėlynėmis.

Darė administracinius nusižengimus

Kauno apygardos teismas R.Černiauskienės atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis pripažino tai, kad ji prisipažino kalta padariusi nusikaltimą ir nuoširdžiai gailisi, veikos padarymui įtakos turėjo provokuojantis nukentėjusio asmens elgesys.

Tačiau nustatyta ir atsakomybę sunkinanti aplinkybė – tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio. Be to, R.Černiauskienė sistemingai darė administracinius teisės pažeidimus, kurie susiję su girtavimu ir tai ją charakterizuoja neigiamai.

Nusikaltimo padarymo motyvas – kerštas ir siekis padaryti nukentėjusiajam didesnės žalos, sukelti kančias.

Nuteisė 10,5 metų kalėti

Kauno apygardos teismas pripažino R.Černiauskienę kalta ir skyrė 10,5 metų įkalinimo bausmę, ją atliekant pataisos įstaigoje.

Į bausmės laiką bus įskaitytas laikas, išbūtas kardomajame kalinime nuo 2020 metų gruodžio 29 dienos iki nuosprendžio pradėjimo vykdyti.

Aukos broliui iš R.Černiauskienės priteistas 1000 eurų turtinės ir 10 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos, nedalyvavusiam kaltinamajam šis terminas skaičiuojamas nuo nuorašo išsiuntimo dienos, suimtam – nuo nuorašo jam įteikimo dienos, apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, paduodant skundą bylą nagrinėjusiam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne